• 1982 yılında marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü'nden mezun oldu. 1984 yılında, istanbul üniversitesi iktisat fakültesi sosyal yapı ve sosyal değişme bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 1989 yılında yine aynı bölümde "toplumsal yapı, değişme ve toplumsal kimlik" başlıklı teziyle, doktora unvanını aldı. 1991-1993 yılları arasında wisconsin üniversitesi communications arti bölümünde honorary fellow statüsüyle "sosyal temsiller teorisi" ve "insan iletişimi" konularında çalıştı. 1994 yılında uygulamalı sosyoloji doçenti oldu. yazar, 1985'ten beri istanbul üniversitesi iletişim fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

    eserleri:
    1.medyatik hafıza timaş y. istanbul 1997
    2.demir kafes’ten plastiğe kimliklerimiz birey y. istanbul 2000
  • edibe sözenin en sevdigim yani çoraplariydi. simdilerde moda olan o rengarek, desenli çoraplari bundan 10 yil önce kullanir idi. ileri görüslü bir bayandi vesselam.
    okula giderken vapur ve tramvayi tercih ederdi. ve ne hikmetse benim bindigim vapur ve tramvayi. ardindan ayni güzergahta devam eder idik yolumuza. okul kapisindan birlikte girerdik. amfiye girdigimizde o kürsüsüne geçerdi, ben sirama. evden ayni anda çiktigimiz içindi sanirim bu birlikte yolculuk, ayni derse yetismek için. kapi komsusu olmanin getirdigi bir tevafukta olabilir. (hos, okula nadir gittigim için ender cereyan eden bir olaydi bu)
  • bir dönem zaman gazetesinde yazmaktaydı. zamanın istanbul üniversitesi rektör yardımcısı, kemalizmin yılmaz bekçisi nur serter sormuştu hocaya, "neden zaman'da yazıyorsunuz" diye. hoca da, "zaman teklif etti, yazıyorum. istesinler cumhuriyet'te de yazarım" diyerek taşı gediğine koymuştu.
  • akp mkyk üyeliğine seçilmiştir.
    gazetenin biri türbanlı, diğeri türbansız diye ismini geçirmektedir..
    bizim bildiğimiz; türbanı yoktu hocanın yahu, bi durum mu oldu acaba...
  • artık akp genel başkan yardımcısı olmuştur kendisi akif gülle'nin yerine
    ayrıca m. hakan yavuzdan ayrılalı 4-5 sene olmuştur.
  • bugün yapılan mkyk toplantısının sonucunu açıklaması için dengir mir mehmet fıratı beklerken ekranda belirmiş türbansız akp genel başkan yardımcısı...
  • akp'nin cumhurbaşkanlığı için sürpriz ismi. kendisi milletvekili ünvanına sahip olmayan ama üst düzey akp yöneticisidir. meclis dışından ve akp'nin tam içinden bir cumhurbaşkanı formülünün baş aktristi olabilir.
    ayrıyeten ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olursa eğer; ihtimal ki sayın rte, "bakınız!.. bizlerin kadınlara olan yaklaşımına hep eleştiri getiren malum çevreler, şimdi başlarını öne eğdiler. türkiye'nin ilk kadın cumhurbaşkanını bu meclis (yani akp) seçmiştir.." diyerek siyasi puanlarını da yükseltme yoluna gidecektir.
    (bkz: bekleyelim de görelim)
    edit: ilan olunduğu üzre kendisi cumhurbaşkanı adayı değildir. (bkz: abdullah gül ün cumhurbaşkanı olması)
  • o 'fikrimin ince gülü' tadında, siyasetin içinde tatlı gülümsemesi ve enteresan yaklaşımlarıyla, 'umarım böyle kadınların siyasette yeri artar' düşüncesine kapılmama neden olan insan üstü kişiliktir. bakan olmasını dobra konuşması ve doğruları söylemesi engellediği şeklinde tevatürler vardır. bütün bakanlar kurulu üyelerini cebinden çıkaracak kadar bilgi ve birikime, iletişime sahiptir. ayrıca 'kurban olam ayına yıldızına' sloganının mucidi müthiş beyin
  • (bkz: akp)'nin imajını olumlu yönde değiştiren değerli sosyolog ve iletişimbilimci.
    p.s:türbanlı değildir.
hesabın var mı? giriş yap