• yaklaşık 20 yıldır on binlerce genç insanın her konuda ahkam kestiği milyonlarca başlık, milyarlarca giriden oluşan bu mecraya harcanan toplam enerji ve zamanı ve bu emeğin doğru yönlendirildiğinde ortaya çıkaracağı eserleri düşününce anlaşılan gerçektir.

    zihinsel enerjisini kurgu, roman, senaryo, araştırma, şiir vs herhangi bir ürüne dönüştürmek isteyen kişinin bu yolda en önemli saikleri kendini ifade etme ihtiyacı, bu ifadenin dönüştüğü formdan aldığı haz ve en önemlisi ifadenin beğenilmesi, eleştirilmesi gibi karşılıklar üzerinden toplumla iletişime geçme ihtiyacıdır. toplumda karşılık bulacak düzeyde bir eser üretmek kolay değildir, yaratmak, üretmek cesaret istediği kadar uzun ve çileli bir yolda geçen sancılı bir süreçtir.

    ekşi sözlük yaratma potansiyeli olan binlerce insana yaratmanın verdiği hazzı layklar favlar üzerinden sentetik olarak minik dozlar halinde dağıtırken, çileli ve sancılı süreci de elimine ediyor. riske girmeden, yaratma yoluna baş koymadan, doğum sancısı çekmeden ofisinde evinde gerizekalı bir bürokratın açıklamasına 2 çemkiriyorsun, hop gelsin şukelalar. resmen kognitif bir uyuşturucu. bir sürü yazar burada yaptıkları tespitlere, anlattıkları hikayelere, kestikleri ahkamlara harcadıkları zihinsel enerjiyi doğru yönlendirseydi kimbilir ne senaryolar, romanlar çıkardı. kısacası ortada enerji ve potansiyel var ama nehir yatağındaki bir kaçaktan yeraltına akıp ekşi sözlük denen lağımda birikiyor, okyanusa varıp denizlere ulaşamıyor. bu durum artık hakim iktidarın da işine geliyor, zira bu lağımda toplumun genç ve ateşli zihinlerinin bütün eleştirel, yıkıcı ve yaratıcı enerjisi izole oluyor ortalığa saçılmıyor. yoksa wikiyi twitterı kapatan adamlar kıçı kırık ekşiyi intgernetten silerlerdi.

    yani izlediğimiz boktan yerli dizilerin ve ülkenin islamofaşistlerce yönetilmesinin sorumlusu ekşi sözlüktür.
hesabın var mı? giriş yap