• devletin ve doğal olarak hepimizin ekonomik olarak çöküşte olduğumuzun en önemli göstergesidir. yıllarca insanları ev almaya teşvik ettiler, boş buldukları yere rezidans diktiler ve en sonunda ana sektörlerinin bitmesine neden olacak olan vergi arttırımıni yapmak zorunda kaldılar. içki sigara araba ve benzin üzerindeki vergiler açığı kapatmak icin yetmiyor ki en gözde sektörlerine yönelmek zorunda kaldılar. her işte yaptıkları gibi abartarak altın yumurtlayan tavuğu keserek sektörü öldürmeye kadar varacak kimi yerlerde yüzde dortyuzu bulan vergi artışlarıyla yine işini düzgün yapan vergisini zamanında veren vatandaşa faturayı kestiler.
  • m2 birim değerlerini belirleyen biri olarak söylüyorum ki her 4 yılda bir ''yeniden değerlendirme'' yapılır oda 2018 ocak ayına denk gelmiştir.yani ekonomik çöküşle alakası yoktur,denk gelmiştir.
  • farkında olmadan halkın önemli bir kısmını tüketim kültüründen uzaklaştıran hükümetin bir diğer güzelliği.

    ne alırsam alayım verdiğim paranın çoğu vergiye gideceği için birçok harcamamı azalttım bu adamlar sayesinde. eskiden olsa en geç 2 yılda bir telefon değiştirirdim, şimdi neredeyse 4 yıldır sony xperia z1 kullanıyorum, yavaşladı artık tabii ki ama kullanılamayacak hale gelene kadar devam edeceğim kullanmaya. araba konusunda da aynı şekilde. arabamı ilk aldığım 2009 yılında "birkaç yıl kullanır sonra daha iyi bir şey alırım" diyordum, daha iyi bir araba alabilecek seviyeye geldiğimde bir baktım fiyatlar çılgın atıyor. arabam 2006 model proton waja, ikinci el piyasası da düşük zaten. satsam aynı ayarda araba alabilmek için bile üzerine para koymam gerekiyor. ingiltere'de insanlar benim kazandığım parayı sterlin cinsinden kazanıp 51.000 sterline jaguar alabiliyorken burada o para 1.0 motor renault clio symbol bile alamıyorsun. neden? beylerimiz doymuyor vergiye. sigara içsem tütün sarardım, yerim olsa kendi biramı da evde yapacağım hatta. böyle böyle doğal yaşama döneceğiz galiba, zira şimdiden 40'ımdan sonra sakin bir kasabaya yerleşip doğayla iç içe yaşamak istiyorum. teşekkürler akp!
  • 4 kat zam her yer için geçerli değil ama az daireli, büyük arsalı bir apartmanda daire sahibi iseniz, arsa üzerinden de emlak vergisi ekleneceği için ödenecek tutar kabarıyor. belirtildiği üzere kocaman deliği olan gemiyi küçük kovalarla yüzdürme çabası
  • yalçın bayer'in hürriyet gazetesi'ndeki (09.12.2009) köşe yazısı.

    "başakşehir belediyesi, 2010 bütçesinde emlak vergilerini % 250 oranda arttırmış.

    bu artışa göre başakşehir'de bir evi olan vatandaş 2009 yılında 650 lira vergi öderken, 2010 yılında belediyeye % 250 zamlı haliyle 1.700 tl gibi şok bir vergiyle karşılaşacak. buna çevre, temizlik vergisini de eklerseniz toplam 2.000 tl olacak vergiler. belediye konut ve arazilerin tespit işini özel bir firmaya yaptırmış. bedelleri yüksek bulanlar karşı dava açamamışlar. hükümet yaptığı yasa değişikliğiyle vatandaşın bu hakkını elinden almış. bu hak sadece değer tespiti yapmaya yetkili olan komisyondakilere verilmiş. chp başakşehir ilçe başkanı özgür karabat"yani mahallelerde halkın hakkını belediyeye karşı savunma görevi muhtarlara bırakıldı. bu hakkı kullanarak emlak vergisi artışlarına karşı dava açan tek muhtarımız var o da güvercintepe mahalle muhtarı'dır. diğer mahalle muhtarları yapılan artışları kabul ettiler. ama gelecek yıl herkesin canı yanacak, hele arsası olan daha yüksek zamla karşılaşacak" diyor.

    || yalnızca ilk alt başlığı veriyorum, devamı için: http://www.hurriyet.com.t/...r/13149191.asp?yazarid=42
  • emekliysen baska bir gayrimenkulun yoksa ve 200 metrekare evde urlada yasiyorsan bes kurus emlak vergisi vermezsin

    diyelimki bir suru gayrimenkulun var kira falan topluyorsun kolayi var

    git bu urladaki evi hanimin uzerine yap hanimda emekliyse oldu bitti hem gayrimenkulden kiralari toplarsin yada toplama deger kazansin bir de evde emlak vergisi olmadan oturursun

    yanlisim varsa birisi duzeltsin
  • izmir urla'ya nasıl soktular ama...
  • iş öyle bir hale geldi ki adamlar vergiyi soktukça hoşuma bile gidiyor. sanırım zamlar, yeni vergiler, vergilere zamlar derken sonunda alışkanlık yaptı.
hesabın var mı? giriş yap