• sorumu cevaplamayarak beni üzmüş akademisyen kişi.
  • sorulara verdiği cevapları okuyayım dedim, ikinci cevabı inanılmaz itici geldiği için bıraktım.

    yazılanlara göre kıymetli bir kişilik ama bana çok kibirli geldi.
  • vereceği cevapları merakla bekleyip sonrasında hayal kırıklığına uğradığım kişi. cevaplar son derece sığ ve kaçamak dolu. suya sabuna zaten dokunmamak istediği her kelimesinden anlaşılıyor ama insan biraz vicdanlı olur. on yıl öncesinin ergenekon zangoçları gibi vicdansız durmaya gerek yok. neymiş ergenekon'da bariz suçlular varmış, neymiş khk'lıları savunmazmış çünkü kimse kendisiyle silivri'ye gitmezmiş. pişkin pişkin mağdurlarla dalga geçer gibi konuşmak kendisine yakışmıyor. gün gelir sen de savunulmak durumunda kalırsın.
  • birçok özelliğiyle kendisine öykündüğüm ve de keşke bizim de böyle hocamız olsaydı dediğim özelliklere sahip entelektüel ve eğlenceli bir kişidir kendisi. naçizane tavsiyem bence cümle kurma konusunda kendini daha da geliştirebilir çünkü bazen cümlelerin devrikliğinden anlayamıyorum kendisini.
  • latinceyi gereksiz olarak gören "tarihçi"... ne desem bilemedim.
  • akademisyen?! bu?!

    (bkz: boş beleş insan)
  • konuştuğu konularla ilgili bir blog yapsa tadından yenmez. örneğin neden acemoğlu'nun kitabını beğenmediğini daha detaylı ve doyurucu olarak yazabilir bu şekilde.
  • bugün sözlüğe gelen akademisyen. buraya gelmeden önce çok övülüyordu ama soru cevap etkinliğinde anlaşıldı ki bir balonmuş. kendisine sorulan sorulara ciddiyetsiz bir şekilde cevap verip ukalalık yapmıştır. kendi meslektaşları işinden olur aman tadımız kaçmasın ali rıza bey modunda takılan, ergenekona darbe diyen, osmanlı'ya toz konduramayan biriymiş kendisi. bugün tanımış olduk. tanımasak da olurmuş.
  • şunu unutmayın tarihçiler hep balondur ister popüler olsunlar ister olmasınlar. çünkü tarih = can sıkıntısı. lisedeyken veya henüz lisans okumamışken kulaktan dolma bilgilerle çok eğlenceli bişeymiş gibi gözükür tarih, hele celal şengör gibi milliyetçi-militarist vs. biriyseniz cengiz han falan filan sizi coşturur veya osmanlıcıysanız fetihleri çok iyi bilirsiniz zenta savaşı'nı, eugene de savoy'ı vs. bilmezsiniz.

    tabii hem genel türk tarihini hem de osmanlı tarihini anlatan milliyetçi hocalarımız sağolsun lisans eğitimi de böyle geçer. eee bu da bi yere kadar sizi oyalar, bir noktadan sonra bir objektivasyon krizine girersiniz bu sefer etnosentrizme, milliyetçiliğe saldırmayı veya batıdaki alternatif tarihçiliklerle oynaşmayı aydınlanmak sanırsınız ki ingilizce eğitim veren fakültelerimizde bu tipler yaygındır... lisansüstü eğitime gelirsek bak o bambaşka bir olaydır. çünkü en detay konulardaki en detaylı mevzuları yanlışlamak, doğrulamak, tekrardan tasniflemek üzerine döner bu üstelik şanssızsanız yani popüler bir konu üzerine yazmışsanız 20 sene sonra senin tüm çalışmalarının modası da geçebilir, onlar yanlışlanır ki çoğu tarihçi öyle detay konularda öyle tezler yazarlar ki (yöktezi şöyle bir kurcalamanız yeter) aslında alanın uzmanı tarihçilerin bile hiç umrunda olmayan (yani hiçbir zaman yanlışlamaya kasılmayacak) meseleleri mesele ederek ömrünüzü harcamışsınızdır.... uzattım ama anlatmak istediğim sadece tarihçilik için değil genel olarak tüm akademik şeylerle bağlantılı da başka bir konu bu.

    emrah safa gürkan gibiler bu can sıkıcı işlerin baya içinde olduğu için eğlenceli olsun diye popüler mecralara yönelmiş kişiler. burada bir yanlışlık yok. sorun sizin tarihçilere yüklediğiniz anlam. hayır kardeşim bir tarihçi herşeyi bilmez, hatta hiçbişey de bilmeyebilir hatta ve hatta ders verdiği konuları bile zerre bilmeyebilir(şaka yapmıyorum). yani her sorduğunuza ayrıntılı cevap vermedi diye dün göklere çıkardığınızı bugün yerin dibine sokmanız saçma. ayrıca siyasetiniz batsın, adam sizin gibi(tipik ekşici gibi) düşünmüyor işte. bu yüzden beklediğiniz, söyletmek istediğiniz cevapları adam söylemeyince yan çizmeyin adamın çizgisi belli.
  • "muazzez ilmiye çığ sonrası çıtayı çok yükselttik, tırt birisini getirelim de o kadar büyük beklentiye girmesinler" mantığı ile getirilmiş birisi.

    tarih konusunda büyük bir boşluğu temsil ediyor sanırım. bu kadar boşluğu atom çekirdeklerinde bulabilirsiniz.

    geçin kendisini.
hesabın var mı? giriş yap