3 entry daha
  • malum tezkerenin kabul edilmemesinden sonra malum devletlerin etkisiyle tsknin eli kolu baglanmistir. eskiden iraka,irana hatta suriyeye elini kolunu sallayarak giren sicak takip yapan tsk artik bu islevlerini yerine getirememektedir. muhtemelen osman pamukoglunun unutulanlar disinda yeni bir sey yok kitabinda anlattigi izlemeler ve taktiklerde yapil(a)mamaktadir. ordunun icine dusuruldugu bu acz sonrasinda halkin genelinin sahip oldugu ruh halinin soze dokulmus halidir.

    erdal sarızeybekin semdinli de siniri asmak kitabinda bahsettigi kacakcilik olaylarida olaya tuz biber etmektedir. (kacakciliga goz yummayan karakol komutaninin saldiri ve pusudan rahat edememesi.)

    burada oncelikle tartisilmasi gereken halkin nicin askerlik yaptigi degil, tsk nin bu duruma politikacilar tarafindan nasil dusuruldugudur. zira 92-94 yillarinda askerin tuggeneral osman pamukoglu zamaninda guneydogudaki eylemlerinde sehit/pkk kaybi oranina bakildiginda durum daha net izlenmektedir. malum devletlerin istedikleri olmakta ve halkin askere olan guveni yikilmaya calisilmaktadir. konuyla ilgili mustafa yıldırımin sivil orumcegin aginda kitabina gozatmanizi tavsiye ederim.
    kisa bir ozet icin (bkz: #7409062)

    umarim yeni genelkurmay baskanimiz yasar buyukanitin yapabilecegi birseyler vardir. umarim makamin eli kolu baglanmamistir.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap