• geride bıraktığımız 200 sene içerisinde insanlık teknolojik olarak kendini geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor. teknoloji ilerledikçe semavi dinler yerinde sayıyor. günümüzde peygamberlerin 1400 sene önce tanrıdan aldıklarını söyledikleri emirlere bağlı yaşayan insanlar çoğunlukta. müslümanlar, hristiyanlar, museviler dünyada önemli bir nüfusa sahip. bunların içinde bölünmüş olan mezhepleri de unutmamak gerekir. bu dinlerin birçok ortak noktası mevcut. hepsi tek tanrılı ve kıyamet inancı var. hepsinde kıyamet benzer biçimde tarif edilmiş. kaos ve bedensel yaşamın sonu. ani bir bitiş.

    günümüze dönersek insanlık olarak ömrümüzü uzattık, uzay çalışmaları nasa'nın tekelinden çıktı. özel sektör uzayda iş yapmaya başladı. önümüzdeki 100 sene içinde başka bir gezegene koloni kurma fikri uzak bir ihtimal değil. spacex mars'ta koloni kuracak. belki de kepler-22b gibi bir gezegene koloni kuracağız. peki bunları yaparsak veyahut yaptığımızda semavi dinlerdeki kıyamet nasıl olacak? kıyameti anlatan ayetlere göre israfil sur üfleyecek ve aynı anda dünyada varolan bütün yaşayanlar ölecek. peki başka gezegende yaşayan kolonicilere ne olacak? bu soruyu cami hocasına sordum "öyle şey olmaz. bunları düşünme günah" dedi.

    bir tarafta 1400 sene önceki kurallar diğer tarafta bilim ve gelişen insanoğlu. biri diğerinin sorusuna cevap veremiyor. çünkü bu ihtimal o zaman ihtimal dahilinde değilmiş.
hesabın var mı? giriş yap