39 entry daha
  • sarı ışığın asla yeşilden farklı muamele görmediği ve sağa dönüşün her zaman serbet olduğu bir trafik. hatta öle ki sağa sinyal verip de sağ şeritte yeşil ışığın yanmasını beklerseniz boş olan yan şeride çıkıp camı açarak size "saha dönüşte geçilil saha dönüşte geçilir!" diye götünden salladığı kuralları öğretmeye kalkanlar bile olur. ama yine de kızılay, ziya gökalp, kuğulu kavşağı, atakule kavşağı, bir de armada önü haricinde pek tıkanık yol olmaz, adamı kanser etmez. di...

    ama şimdi koçum melih kızılay, cinnah, atatürk bulvarı, eskişehir yolu trafiğini düzeltmek için koca şehrin topyekün ağzına sıçmış bulunmakta. aslında düşününce bu uygulama mantıklı. artık sıkışıklık olan noktalar şehrin diğer yerlerine kıyasla eskisinden daha az sıkışık. zira şehrin her yeri felç olmuş durumda.

    zeki arkadaşım kuğulu kavşağında trafiği katlı kavşak ile akıtacakmış, bunun için tunalı hilmi'den ve güvenlik caddesinden bulvara çıkışı kesmiş, cinnahı da tek yön yapmış. e katlı kavşağa ne gerek var ki? zaten trafik mis gibi oldu böyle iş makinelerini bir çekersen çiçek gibi akacak arabalar. gitmek istedikleri yere gidemeyip senin tek tönlerine hapsolacaklar belki ama gidecekler bir yerlere işte. eskiden tunalı hilmi'den güvenlik caddesi'ne ya da cinnah'a çıkmak için dakikalarca bekler, sökülen trafik lambaları, derme çatma göbek, gerizekalıca ayarlanmış sinyalizasyon akla geldikçe melih ve büyükşehir belediyesini şükranla anardık. ama süper melih'in harika dehası sayesinde artık anmıyoruz. çünkü artık tunalı'dan cinnah ya da güvenlik caddesi'ne hiç çıkamıyoruz. aslında kendisini hala sıkça, hatta daha sık anıyoruz ama o anmıyoruz bilsin. belli ki hoşlanmıyor.

    efendim kuğulu park yok olacak, olmayacak çok tartışılıyor. en son kavşağı 50 metre geriye mi almışlar neymiş... ben o konuyu takmıyorum pek zira kuğuluya zarar vermek sıkar biraz. ama kafama takılan başka noktalar mevcut. yahu melihciğim; tamam çok iyi niyetlisin, çok çalışıyorsun da kuğulu kavşağını adam edeceksin anladık. peki akay kavşağının 50 metre ilerisinde yeri oymanın ne manası var? sizin planlarda bi hata olmuş sanırım, oyduğunuz yerle kavşak arasında bir, bir buçuk kilometre civarında mesafe var. bir de sen oraya kavşağı dikeceksin iyi, güzel de; biz yayalar ne bok yiyeceğiz acaba? argo konuşuyorum ama alınma sakın, samimiyetimizden dolayı yani. ah tabii araçları kilometrelerce yeraltından geçirip yaylara yer açacaksın değil mi? hatta kuğulu parkı büyütecekmişsin diye duyduk. bravo! ha bir de daha bir kaç ay önce kuğulu parkın önünden akay kavşağına kadar refüj yenilemesi yapmıştınız, ne güzel peyzaj mimarları ile eski kurumuş ağaçları söküp köklerini daha derine indirerek yeni yeni körpe ağaçlar dikmiş, kırık bodür taşlarını cillop gibi yenileriyle değiştirmiştiniz ne güzel. hakikaten de takdir etmiştik hep beraber... 3 ay sonra hepsinin analarıyla haşir neşir olacaktıysanız ne diye diktiniz canım ağaçları? devasa kavşakların yapılacağı daha üç ay önceden belli değilse eğer, o kavşaklar için 3 ay içinde nasıl yeterli bir çalışma ve proje değerlendirmesi yaptınız aceba? biz daha kıçı kırık binanın tadilatı için 1 yıldan fazladır proje çizdirirken siz nasıl 3 ayda herşeyi tamam ettiniz allah aşkına söyle de millet ilim irfan öğrensin, bak allah adı verdim, şu projeleri bi göster de 3 ayda nasıl proje çizilirmiş görsün yedi düvel.

    söğütözü'ne de köprüyü kurmuşsun köprülü melih paşam... pek güzel olmuş da ordan günde 3 araba geçiyordu yahu! herhalde diğer kavşakların örneği mahiyetinde yapmışsındır onu da... bir bildiğin vardır muhakkak senin. yalnız oarayı boydan boya asfaltlamanın pek manası yoktu be? zaten kaymak gibiydi orası. ha madem asfaltı yaptın, bari üzerini delik deşik bırakmasaydın da menhol kapaklarını falan da yükseltseydin 5er santim. neyse herşeyi devletten beklemeyelim değil mi?

    ulan bu adamlar da çok acımasız ha! ne yapsan suç! halbuki sen adamlara yol ver, köprü ver, su ver... ee şey su vereme, sonra kalksın cart curt etsinler. bu ankaralı da bir halttan anlamıyor canım... neyse daya gitsin sen de köprüleri kavşakları. nasıl olsa bir halttan anlamıyorlar, bir halt anlamıyorlar. zaten seçimlerde de rakibin yok, bi ara karayalçın coştu ama doğan taşdelen sağolsun selametle atlattın. bu doğanlar size destek hep bak. değerlerini bil.

    daha anlatacağım çok ama fazla uzattım zaten. bir ara yüzyüze konuşuruz istersen. pursaklara gideriz, hem projelerini de anlatırsın bana. detay veremezsin, plan gösteremezsin ama canın sağolsun be melihciğim. sen yeter ki çalış.

    edit: evet proje artık elimizde ve şükürler olsun kuğulu parka tecavüz biraz sıkmış da parkımız fazla zarar görmemiş. ama malesef en az park kadar önemli başka tecavüzler had sefhada. artık niçin inşaatın ta akaya kavşağından başladığını biliyoruz ve artık kar altında atatürk bulvarından kızılaya kadar adımlarımızı altında ezilen karı kütürdeterek yürüyemeyeceğiz: #10103629
876 entry daha
hesabın var mı? giriş yap