71 entry daha
  • az önce sigortam.net'i aradım ve tss sompo japon olarak 310 tl ye yaptırdım. önceden araba kaskosu yaptırdığım için 85 tl de duruyordu,225 tl ye gelmiş oldu. peki neden yaptırdım?

    yakın zamanda sol ayak bileğimi kırdım. üniversite hastanesine gittim ameliyat dediler, acil dediler. acil dedikleri günden tutun 5 gün sonra ameliyata aldılar, o da tanıdık vasıtaysıyla, yoksa beklerdim herhalde daha. bu 5 günün psikolojisi çok kötüydü, kimse gelip açıklama yapmıyor, alınırım diye aç susuz bekliyorsun, 1960 dan kalma bir odada üç hasta ve refakatçiler, leş bir ortam. ameliyat ettikleri gün daha ayağımda telleri hissediyorken taburcu ettiler, yer açılsın diye. dedim buradan çıktığımda ilk yaptıracağım şey tss olacak çünkü o ameliyata özel hastaneler 30-40 bin tl istiyorlardı.

    bu sigortayı yaptırırken sadece yatılı hastalıkları kapsayanı seçtim. çünkü ayakta olanları seçseniz ve yaptırsanız dahi sonraki sene priminiz artıyor, arabanın kaskosunu bozma olayı gibi.

    bu sigortayı acil durumlarda kullanmak üzere yaptırma mantığıyla yaptırmak en iyisi. örneğin kalpten sorun yaşadım ameliyat olmam gerekti, trafik kazası sonucu uzun süre yatmam ve ameliyat olmam gerekti, kanser teşhisi uzun süre kemoterapi vb. büyük ve aşırı maliyetli durumlarda leş üniversite hastaneleri yerine özellerden faydalanabilmek olmalı amaç.

    en sevdiğim yönü yılda bir kez diş bakımı ve yılda bir kez check up hizmeti olması. zaten bunları toplasan ödediğim tutarın iki katı yapar. üstelik bunlardan faydalanmak sigortayı hiçbir şekilde etkilemiyormuş.

    bu işte sevmediğim durum ise öncesindeki hastalıkları kapsamaması. baktım e-nabıza her doktor bir tanı girmiş ve abartısız 40-50 adet farklı tanılar mevcut. şimdi bu tss buradaki hastalıkları karşılamayacak mı? mesela varikosel var mı acaba diye gittim, doktor var ama önemsenmeyecek kadar küçük, istersen 40lı yaşlara doğru büyümüş olursa ameliyat ol dedi, ama sisteme bu teşhisi işlemiş, şimdi ben 40lı yaşlarda bu sigortadan faydalanıp varikosel ameliyatını olamayacak mıyım? yeşil bekleniyor efedim.

    sonradan ekleme: olamıyorum. evet hatta mide ile ilgili doktor reflü tanısı koymuş ki reflüyüm, mide kanseri falan olursam yine sigorta karşılamıyor. afedersiniz ama şeyaparlar öyle sigortayı. bu sene sigortam.netten aradılar yenileyelim dediler, dedim önceki tanılardan kaynaklı bir ameliyatı karşılamıyormuş, evet dedi, dedim en ufak bir tanının olduğu organ için bile geçerlimiş mesela kulağımı arı soktu, doktor e nabıza kulak enfeksiyonu vs yazdı, sonrasında başka bir sebepten olabilecek kulak ameliyatımı karşılamazmış, evet dedi. dedim iptal et, beni sil, bir daha sakın arama, pekala dedi. böylece bu sigorta türüyle tüm ilişiğim kesildi şükür.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap