• turkiye'de, 15 agustos 1996 yilinda cikarilan bir genelge sonrasinda 21 aralikta bakanlar kurulu karariyla gerceklesmis hadisedir.

    kararin alinmasi bazi ideolojik dusunceler cercevesinde gerceklesmis olsa da, kumar yuzunden artan (?) intiharlar ve cinayetler yoluyla kamuoyu olusturulmus, turizmcilerin onerileri ve uyarilarina pek kulak asilmadan apar topar gerceklestirilmistir.

    oysa o donem turizimcilerin; antalya'nin bu karardan muaf tutulmasi, turklerin kumarhane'lere girebilmek icin ozel izin almak zorunda olmasi veya turk vatandaslarinin kumarhanelere girisine yasak getirilmesi gibi onerileri goz ardi edildi.

    dogal olarak turk turizmini olumsuz yonde etkileyen bu karar, varlikli turistin kibris ve yunanistan'a kaptirilmasina neden olmus, bize de uc kurus paraya bir hafta hersey dahil yiyip icmeye gelen turistler kalmistir.

    ayrica gormezden gelinse de, o donem kumarhanelerde calisan binlerce nitelikli insan issiz kalmisti. bunlarin bir kismi bugun baska ulkelerde calismak zorunda. veya kalifiye issiz olarak aramizda geziniyor...

    bugun turizm sektorunde 15 yildan fazla calisan kime sorsaniz 1996 oncesinin ne kadar guzel gunler oldugunu anlatacaktir...
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap