5 entry daha
  • sahsen hemen her alandaki performanslarini begensem de (ornegin satranca ilgi duyanlar danny king'in su videoya kattigi guzelligi tecrube edebilirler), ozellikle futbola dair en guzel detaylardan biridir, ingilizcesiyle english commentary. her aksan icin gecerli degil elbette bu, mutlaka bir ingiliz olmali spiker.

    ingiliz spikerleri bahse deger kilan tek etken o guzel aksan degil elbette. anlatilari son derece zengin ve kalitelidir. turk spikerlerde asla goremeyeceginiz olcude objektif bir anlatim sunarlar. her seyden once, korkak ve yalaka degillerdir. bir ingiliz takimi farkli bir ulke takimindan gol yediginde "muhtesem bir gol" derler mesela. guzellik kimden gelirse gelsin ictenlikle kutlama yetileri vardir. veya tartismali bir pozisyonda lafi egip bukme geregi duymadan, kendi fikirlerini ozgurce paylasirlar izleyiciyle. sacma sapan davranan biri oldugunda da yapilanin "aptalca" oldugunu soyleyecek sosyal cesaretleri vardir.

    ayrica captain obvious olmaktan oteye gidemeyen cogu turk spikerin aksine, zaten herkesin gordugu olaylari seslendirmek gibi bir abukluga imza atmazlar. adi ustunde, english commentary. yorumlarlar yani maci. ustelik, surekli bagirip cagirmak zorunda kalan diger meslektaslarinin aksine, ingiliz sogukkanliliginin ve dry humour'unun da etkisiyle, kulak tirmalamaksizin enteresan kilabilirler maci. zira dopdolu bir dil kullanirlar. kelime hazineleri sayisiz sifat ve zarfla doludur. nadiren gerceklesen sanatsal anlari daha da tatli kilarlar rengarenk betimlemeleriyle.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap