8 entry daha
  • görevleri başında bir terör örgütü tarafından öldürülmüş ve bugün propaganda malzemesi olarak kullanılmayı haketmeyecek insanlardır.

    ermeniler türkleri öldürmüştü. bugün bir türk bir ermeniyi öldürdü. o zaman ölen o ermeninin kanını, ölen o türklerinkine denk, hakedilmiş bir bedel sayabiliriz.

    bu mudur ima?

    bir terör örgütünün, düşman bellediği bir ülkenin üst düzey diplomatlarını öldürmesi ile bir yazarın düşünceleri yüzünden vurulması arasından farkı görmekten aciz miyiz?

    peki o zaman, kendisine devlet kurmaya çalışırken, "milli düşman"ının vatandaşlarını öldürmek bir yanda. bir vatandaşın diğerini sokak ortasında vurması diğer yanda. şimdi aradaki fark net mi?

    evet asala cinayetleri sırasında onlar, bizi öldürüyordu. onlar ermeniydi ve türkiye cumhuriyeti vatandaşı diplomatları öldürüyorlardı. hrant dink türkiye cumhuriyeti vatandaşı bir türk (hani vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes türktü ya, ırkından kökeninden bağımsız. öyle türk) "onlar"dan değil yani, öldürülen diplomatlar onun da ülkesinin diplomatıydı.
    öldüren eleman türkiye cumhuriyeti vatandaşı bir başka türk.

    işte kıymetli okurlar, bir grup insan bu yüzden çıktı "eğer o sizden değilse, eğer onu sizin gibi olmadığı için öldürdüyseniz. eğer onun ölümüne o zaten bizim gibi değil diyerek üzülmediyseniz" dediler, "o zaman biz de sizden değiliz. hadi bize de yapın ne yapıyorsanız"

    bu açık, bariz duruma rağmen ısrarla "biz onu öldürdük, çünkü buranın sahibi biziz. o da onu savunan da buraya ait değil" okunmuyor mu herkesin cümlelerinin altından? yani türkiye cumhuriyetinin öldüren vatandaşı, ölen vatandaşından daha ayrıcalıklı, daha vatandaştır. bu ülkenin sahibi öldüren vatandaş gibi olandır, öldürülen gibi değil. açın bakın tercüman gazetesine, internet sitelerine, sol taraftaki listeye... bir insanın önce düşündükleri yüzünden yargılandığı, gazetelerde televizyonda hedef gösterilip aleyhinde kampanyalar başlatıldığı, akabinde ise sokak ortasında vurulup öldürüldüğünü görmezden geliyorlar. sanki bir soğuk savaş esnasında, daha dün bir diplomatımız öldürülmüşken biz çıkmış bir ermeni teröristin ölümüne üzülüyormuşuz gibi yapıyorlar.

    bir de ek: o adama 500 entry girildi, şehitlere alt tarafı 10 entry girilmiş neden rahatsız oluyor bu insanlar. şehitlere saygısızlık... lafları dolanıyor
    1999dan bu yana açık olan sözlükte, 2005 yılına kadar mevcut olmayan sozkonusu başlığa, nedense hrant dink ölene kadar hiç ilgi yokken, o öldükten sonra nur inmesi sorun değil. ama "nur indi" diye farkedince sorun oluyor.
    yıllarca sözlükte bir yazar sıfatıyla dururken aklına şehit diplomatları getirmeyip, tek entry girmemesine rağmen "ben ermeni değilim çünkü diplomatlar öldü" diye gerekçe bulmak gerekince birden bire şehitleri gündeme getirmek saygı oluyor da,
    ve fakat fikrini beğenmediği insanın götüne başına küfretmek saygısızlık olmuyor.
    evet
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap