6 entry daha
  • marquis de sade'ın zeplin kitap tarafından 2019 yılı basımı, evren özen çevirisiyle basılmış aşkın suçları öykü kitabını okuyorum. içine alınan öyküler: faxelange, flourville ile courval*, dorgeville, sancerre kontesi veya kızının rakibi, eugenie de franval. dili güzel, sade, akıcı bir çeviri. ama duyunca cemal süreya'dan okumadığıma da üzüldüm.

    aşkın suçları marquis de sade'ın en'lerinden biri olmaktan çok, sade'a bir giriş alıştırması niteliğinde kitap. kendi yapıtları arasındaki yazılış sırasını da bilmiyorum. ensest teması özellikle florville ile corval'de iyi işlenmiş. daha okumaktayım.

    "öte yandan bizim gibi insanlar daima vazifelerine bağlıdır ve işte, belki de bizleri diğerlerinden üstün kılan da bu özelliğimizdir. dünyada aşkın unutturamadığı hiçbir şey yoktur. bu kural bizler için tersine işler. hiçbir kadın, hiçbir aşk bizi yolumuzdan döndürmeye yetmez, çünkü bizim yaşantımız, etrafında ördüğümüz güven kozasının sağlamlığına bağlıdır." marquis de sade - les crimes de l'amour
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap