9 entry daha
  • farkında olarak ya da olmayarak hepimiz anne babamıza güçlü bağlarla bağlıyız. onlara ya sevgi ya öfke duyarız, ya yakın ya da uzak olmak isteriz. ancak kayıtsız kalamayız.
    benzer şekilde aile çemberi içinde kardeşlerimiz de vardır. hatta hayat bulmak üzere henüz fetüs olan , düşen ya da kürtajla yaşamı sonlandırılan, küçük yaşta ölen hiç tanıma fırsatı bulamadığımız kardeşlerimiz de aile dizimine dahildir. annemiz ve babamızın kardeşlerini ve anne-babalarını da kapsayacak şekilde genişler bu çember. yani aile dizimi yaklaşımı, ailenin kuşaklar boyu, birbirine görünmez bir bağla bağlı olduğu anlayışına dayanmaktadır. bu çember içindeki akrabalarımızın bize anlatılmış olsa da olmasa da yaşadıkları bir çok şey vardır. onlar, güzel şeyler de yaşamışlar travmalar yaşamışlardır.
    göçler, iflas, evlilikler, düşükler, küçük yaşta ölümler, evlat verilmeler, yangın, savaş, aldatma, aldatılma, doğal felaketler, kız kaçırma, tecavüz, hatta cinayetler. hayat, onlara ne getirdiyse, hepsi o aile çemberinde yer alıyor.

    nasıl soyaçekimle bize atalarımızdan saç rengi, göz rengi, çeşitli hastalıklar vb genetik unsurlar kalıtımsal yolla geçiyorsa geçmişte aile matrisimizde vuku bulan, cinayet, göç, kayıp, aldatılma, dışlanma ve diğer travmalar da sonraki gelen nesillere devroluyor. böylece duygular da miras kalmış oluyor. aile dizimi terapisi atalarımızdan bize miras kalan bu duyguları teşhis eder. ve bu teşhisle birlikte hayatımıza yansıyan olumsuzlukların, blokajların çözümlenmesini hedefler. farkına bile varmadan, kaderi kötü bir dayıyı,halayı, hatta bir büyükbabayı bir şekilde temsil ediyor olabileceğimizi bu yaklaşım ile öğreniriz.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap