• (#108839498) şunu da şuraya yapıştırayım belki bana küfür edenler buraya da girip bu arabayı kullanan arkadaşa yazık der, empati kurarlar.

    ön edit: buradaki iyi olmuş sevinç ve
    mutluluk belirtisi değildir. böyle bir olayda sadece kendine zarar vermiş birinin diğer ihtimallerde masum birini öldürmeden son bulmuş olması toplum açısından iyi olmuştur.

    iyi olmuştur, gördüğüm kadarıyla gürültülü motorlardan. şehirden bir gürültü daha azaldı.

    adam sinyal vermez, yol ortasında durur, kapı açar her türlü haraket yapar ama arkadan o süratle gelir vurursan ölürsün. bu hikayenin kaybedeni de sen olursun.
    ama abs miz yok, ama kaportamız yok, ama emniyet kemerimiz yok demenin bir anlamı yok. sonuçta ölen belli. kimse dikkat etmek, kurallara uymak zorunda değil. kurallara uymayan bir şekilde bedelini öder ama motorsikletteki en ağır bedeli öder.

    tepkiler ve küfürle geliyor ama burada ölen motorlu değil karşıdan karşıya geçen 17 yaşında çocuk olsa küfür ettiğiniz ben değil o motorlu çocuk olurdu.
    toplum açısından iyi olmuş ucuz atlatılmış bir kazadır. birinin çocuğuna, arkasında olması muhtemel bir arkadaşının yada sevgilisinin ölümüne sebep olmadan kendini öldürmesi muhtemelen birileri için iyi olmuştur. 17 yaşında motosiklete binmesine izin veren ana babaya da iyi olmuştur. 17 yaşında sorumsuzluğunun bedelini ödeyen bu arkadaşa da iyi olmuştur. muhtemelen o arabaya çarpacağını gördüğü an pişman olmuştur, keşke hafif bir sürtme ve sonra araç sahibi ile tartışma videosu izleseydik ama olmadı. motorun arka koltuğundan 500 m öteye giden başka birinin de videosu olabilirdi.
    benim de sevdiğim arkadaşım motorla öldü. 50 bin kere sat dememizi dinleyip sattığı motorla son gününde öldü. ona da iyi oldu. o da taksiciye çarptı gece 1 gibi. kimse ölmedi sorumluluğu alan öldü iyi oldu.
    sayın ekşi ahalisi çok dar kafalı, çok dar açılışınız belkide okumayıp hep yazdığınızdan.

    beni vicdansızlıkla suçlayamazsınız. bir sorumsuzlar ordusunun bu çocuğu ölüme götürdüğü gerçeği benim vicdanıma dokunmaz. yaşının çok üzeri bir motoru, almasına kullanmasına izin veren, kullanırken yaptığının farkında olmadan sorumsuzca haraket eden bir için vicdanım çalışmaz. benim vicdanım bu kadar sorumsuzluğa rağmen sadece kendine zarar vermiş olmasının mutluğu ile huzur bulur. başka yoldan geçen ya da onun arkadaşı olup arkasına binme basiretsizliği göstermiş birilerinin ölme olasılığı ile zaten iyi olmuştur dedirtmiştir.
    vicdanlarınız sakat. vicdanlarınızın şakülü kaymış sizin.
    hatayı yapan, bu hatayı yapma cehaletini gösteren, bu hatayı yapmasına zemin hazırlayanlar benim vicdanımdan pay alamazlar. onlar tamamen hakketiklerini yaşıyorlar.

    motorlu arkadaşlara da tavsiyem her seferinde aynı şeyi yapıp başka sonuç bekleme mallığını bıraksınlar. kimse sizi görmek zorunda değil. ifadesinde çok hızlıydı bir anda çıktı, çarptı, vurdu der, hele birde alkolsüz ve ehliyetliyse misler gibi hayatına devam eder. öldüğünüzle kalırsınız. şehir içi yollarda 100-150-200 gidemezsiniz, şerit araları bir yol değildir, 1-2 saniyede 100 e çıkamazsınız. emniyet şeridi motorsiklet yolu değildir. 20-30 km/h akan trafikte aralardan vızır vızır gidip bir yere patlayınca ölen kişinin arkadaşı çıkıp “motorluları görün biz görünmez değiliz” diyemez. çünkü görünmezsiniz. kimse de sizi görmek zorunda değil çünkü siz harincinde kimsenin canı 2 teker üzerinde, kaportasız, abssiz ve kemersiz değil.
    kask öldürmez ama yeterince yavaş gitmezseniz sakat kalırsınız.
    vicdanıma laf söyleyenler de dönüp kendi sevdiklerine bir baksın ve böyle sorumsuz birilerinin kazasına henüz gelmedikleri için şükür etsin.

    ayrıca tekrar tekrar izledim arkada biri daha var ve motor kesinlikle racing. yani 17 yaşında birinin kullanmaya kanunen hakkı yok. zaten iş adamı sinyal vermiş vermemiş hiç önemli değil bu noktadan sonra.

    hala edit girmek zorunda kalıyorum.
    yanlışınız var, böyle bir sorumsuzluğa “ ama 17 yaşında yazık vicdansızlık etme” denilemez. hoş göre göre, tolere ede ede bu noktaya geldik. arkasında oturan arkadaşı ağır yaralı, belki sakat kalacak. evet onun için üzülüyorum, yanlış zaman yanlış yer. bu tamamen sorumsuzluk eseri. ölene yazık olamaz. hatayı, hata yapanı yüceltemezsiniz. sorumsuzluğunun cezasını çekmiştir ve arkada oturan arkadaşı hariç geride kalan herkes için iyi olmuştur. kendi canını düşünemeyecek kadar aciz olan, yetişen birinin toplumdan başka bir masuma zarar vermemiş olması iyi olmuştur.

    aynen, alkollü araç kullanırlar tvye çıkar şirin konuşur sempati toplar. bu toplum hatalı, suçlu, ve kötü niyetliyi seviyor, buna inanıyorum artık iyice. bu toplumun her bir bireyi bu kuralları kendileri de çiğneyebileceği, kendiside hormonlarıyla haraket edip sorumsuzluk yapabileceği, az da olsa alkollu araç kullanabileceği, fırsatını bulduğunda küçükte olsa çalacağı gerçeğini bildiği için bunların hepsini hoş görüyor. hatalı olduğunda hoş görülmek için her şeyi baştan hoş göremeye programlanmış toplum. laçka davranabilmek için tüm laçkalıklara göz yuman toplum. doğruyu söyleyip, doğru davranan birini hiç düşünmeden linç ederken, 17 yaşında hormonlarıyla haraket edip ölen birine empati besliyor. beni mental sakatlıkla suçlarken sabahın 5’inde yaşının üzerinde bir motorla kendini öldüren biri için empati ve vicdan yeteneğini kullanıyor. kolaya kaçıyor bu toplum, sıra kendine geleceği endişesiyle yanlışı affediyor. birgün kendide yanlış yapabilme özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışıyor. bu toplum beni hiç anlamadı ama ben giderek anlamakta zorluk çekiyorum fakat zaten bu toplumun içinden çıkamadığı kriz hali bu tip yanlış empati, sempati ve vicdan mekanizmaları. terör saldırısı oluyor 2 gün sonra eller havaya göbek atılıyor sorumsuz bir ailenin sorumsuz çocuğu sorumsuzca kendini öldürdüğü için üzülmediğim ve bana çarpmadığı için sevindiğimden linç yiyorum. çok acayip.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap