700 entry daha
  • bu arada olayların arka planını ve şimdisini anlatabilmek için uzun uzun yazmak zorunda kalınca "adam da on sayfa yazı yazmış, bu ne işsizlik" şeklinde küçümseyen mesajlar yazılıyor, o yüzden entryleri görece kısa tutup ikinci bir entry yazarak yukarıdaki entrymle ilgili bir konuya açıklık getirmek istedim. isteyenler okusun, öğrensin.

    mugglenet ve the leaky cauldron sitelerinin ortak bildirisinde yardım aldıkları glaad isimli lgbt kuruluşundan bahsetmiştim. kuruluşun adının açılımı "gay & lesbian alliance against defamation" yani "hakarete karşı gay ve lezbiyen birliği"... bu kuruluş lgbt çalışmaları ve aktivizmi konusunda bayağı önde gelen bir kuruluş ve lgbt yararına çalışan/konuşan ünlü isimlere ödüller falan da veriyorlar.

    rowling'in ilk tweetlerinden sonra çok sinirlendiler tabii. öyle böyle değil, bayağı sinirlendiler. rowling'le çalışan bütün yayınevlerinin, film şirketlerinin vs. rowling'e karşı kendilerine mesafe koyması, açıklamalar yapması, bu açıklamalarından dolayı kadını kınaması vs. şeklinde taleplerde bulundular. ancak bugüne kadar ne kadının kitaplarının en büyük iki yayınevi bloomsbury ve scholastic, ne filmlerin yapım şirketi warner bros., ne hali hazırdaki yönetmen david yates ve yapımcı david heyman, ne de harry potter filmlerinin yedisinde tek başına senaristlik yapmış olan, fantastik canavarlar'ın da önümüzdeki filmlerinde rowling'le ortak senaristlik yapacak olan steve kloves bu taleplere karşılık vermediler, konuşmadılar. eddie redmayne haricinde fantastik canavarlar serisinde rol alan hiçbir oyuncu da lehte ya da aleyhte bir fikir belirtmedi.

    glaad'in çağrısına uyan bir taraf olmadı yani henüz. onlar da anlaşılan baktılar ki kimseden bir hareket yok, iki en büyük harry potter fan sitesiyle birlik olarak, sitelerde yazılan o ortak bildiri metnine katkı sağlamış ve destek vermişler. the leaky cauldron ekibi açıkladı bunu. herhalde en azından en büyük iki fan sitesi yazarlarına sırt döndüler şeklinde bir yaptırım olsa bile değerlidir diye düşündüler. bu sitelerde rowling'e karşı alınacak tavır ve getirilecek yasaklamalarla ilgili glaad'in yönlendirmesi olmuş olması yüksek ihtimal. ancak bu noktada da mugglenet'in kurucusu ve sahibi o bildiriyi desteklemediğini, tam tersine rowling'in tarafında olduğunu açıklayarak tekere çomak sokmuş oldu. o iki sitede yayınlanan ortak bildirinin olayı bu yani. tabii daha bir şeyin bittiği yok. şimdiye kadar sesini çıkarmayan yayınevleri, film şirketi ve diğer isimler hâlâ lehte veya aleyhte konuşabilir. bu iki sitenin yaptığına benzer şeyleri görmeyi bekleyebiliriz ilerleyen günlerde.
264 entry daha
hesabın var mı? giriş yap