7 entry daha
  • daha geldiği ilk haftadan 100bin cimer şikayeti, 30 bin kdk şikayeti, onlarca idare davası ile ne kadar muhteşem bir rektör olacağını göstermiştir.

    yani anlamıyorum. öğrencilerin emeklerini, yıllarını göz kırpmadan göreve gelir gelmez bir kalemde silmeye cüret etti. bu cüreti nasıl buldu? akademik çile çekmiş bir insan böyle kötü olabilir mi? vicdanı demez mi bu haktır, tanınan bir hak geri alınmaz insanlar mağdur olur?

    konumuna hak eden insanlar herkese saygılı ve duyarlı olur. ben bunu göremedim. tam tersine öğrencilerin mağduriyetine kulak tıkıyor, vekiller, devlet görevlileri hayırlı olsun ziyaretinde -dakka bir gol bir- "öğrenci mağduriyeti" anlatıyor hem de göreve başlar başlamaz aldığı ilk karar yüzünden. böyle şanlı bir başlangıç herkese nasip olmaz.
    kendisini tebrik ediyoruz. iyi rektörlükler!

    edit: gelen tepkiler üzerine karar açıklandıktan 3 iş günü sonra yaz okulu açmama kararından vazgeçtiler. öğrencilerin isteği üzerine acil gündem ile rektörümüz öğrencileri düşünmüş.

    salı günü idare mahkemesine 10larca dava açıldı. normalde en kısa sürede yürütme durdurma kararı verilir ama 2 gün beklediler, "şimdi şehrimize yeni atanmış rektörün ilk kurul kararına bismillah gelir gelmez durdurma kararı vermeyelim" diye kesin bunlara bekletin dendi, yani hakkımız olan şeyi hukuk abasını görünce "lütufmuş" gibi sundular.
    zaten bir şekilde bu karar alınmak zorundaydı, yoksa mahkeme durduracaktı. rektör bey ve ekibi milletvekillerine, yetkili kişilere iptal kararları konusunda baya direndiler, üniversite personeli haklı olduğunu bildikleri öğrencilerin çilesini, öfkesini çekti içlerinden üzüle üzüle. bu unutulmayacak. ama herkes öğrenir, iyi bir yöneticilik dersi olmuştur kararı alanlar için.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap