119 entry daha
  • ilber ortaylı gibi kendisini tanıyan kişilere göre prens charles oldukça kapsamlı ve derin bir birikime sahip olan önemli bir entelektüeldir.

    charles'ın islâmiyet'e karşı da özel bir ilgisi ve olumlu bir bakışı vardır. uzun süre kur’an-ı kerim’i öğrenmeye yönelik çalışmalar yaptı. veya meselâ oxford islami çalışmalar merkezi'ndeki konuşmasında kur’an’a göre insan ve doğa arasında ayrım olmadığını ve çevreyi korumak için islâm’ın manevi prensiplerini takip etmemiz gerektiğini vurguladı. bu ve benzer sebeplerden ötürü kendisinin gizli müslüman olduğunu iddia edenler dahi oldu.

    kraliyet ailesi'nin unvanlarından birisi de "inancın savunucusu" olmaktır ve birleşik krallık veliaht prensi olarak tahta giden yolda kendisinden anglikan kilisesinin koruyucusu olacağını söylemesi bekleniyordu. ancak charles bunu yapmadı ve tek bir inancın değil, tüm inançların koruyucusu olacağını söyledi. bu söylemi hâliyle ingiliz derin devletini fazlasıyla rahatsız etti.

    her ne hikmetse bu açıklamasının ardından sevgilisi camilla ile olan ilişkisi ortaya saçılmaya ve kendisi kamuoyu karşısında her fırsatta tam bir salakmış gibi gösterilmeye başlandı. eski eşi prenses diana ile diana'nın yeni sevgilisi dodi al fayed'in ölümle sonuçlanan ve hâlâ tam anlamıyla aydınlatılamamış olan sır dolu trafik kazası vs. derken charles'ın tahttan feragat etmesi sağlandı.
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap