299 entry daha
  • dünyanın gözde liglerinden birine hatta belki de en iyi ligine, dört senelik bir mukaveleyle (ki bundan tuncay şanlı'ya güvenilip,bir hayli beklenti olduğunu anlamalıyız) transfer olarak yeteneklerine oranla çok çok iyi bir iş yapmıştır.

    tuncay şanlı yüreğiyle futbol oynar, en ateşlisinden en homosuna tüm taraftar onda sevecek birşeyler bulur. kimi zaman bu ciğer parçalarcasına yaptığı koşudur, kimi zaman attığı goldür, gol sevincidir, kimi zaman saha dışında gösterdiği centilmenlik, maç sonrası yaptığı her röportajın sonunda teşekkür etmesidir, kimi zaman bir kalp vakfı ziyaretidir. bu özellikleriyle her takıma lazım bir futbolcudur. ama futbolculuk asla sadece bunlar değildir. çok koşmak,centilmek olmak,takımı ateşlemek yetmez,bununla yetinmemelidir tuncay. daha iyi kararlar alabilmeyi öğrenmelidir saha içinde, biraz daha akılcı,biraz daha beyniyle oynamalıdır. zira yaşı ilerledikçe vücudunun ona sunduğu nimetlerden giderek daha az faydalanabilecektir ve kendini biraz daha efektif oynamaya zorlamazsa futbol hayatını türlü polemikler içinde sürdürecektir (bkz: hakan şükür)
    ingiltere korakor mücadeleyi,presi,ateşi sever bunlar tuncay şanlı da fazlasıyla mevcut ama aynı oranda top kaybına,son vuruşlardaki yetersizliğe,vurdumduymaz salınmalara,konsantrasyon kaybının saha içinde getirdiği fiziksel ve tatik eksikliklere de anında tepkisini gösterir
    tuncay şanlı beş sene emek verdiği fenerbahçe'nin hırslı,takımı için herşeyini ortaya koymaya çalışan bir futbolcusu olarak takım arkadaşlarına her zaman örnek olmuştur.yaşadığı üç şampiyonlukta payı yadsınamaz büyüklüktedir tabiki geleceğini düşünmelidir,maddi anlamda sorunluluğunu taşıdığı insanlara hakettikleri değeri verebilecek kadar kazanmalıdır ama bunları zaten başka takıma gitmeden de yapabilirdi.
    rıdvan dilmen,cemil turan,aykut kocaman,can bartu ve tabiki lefter küçükandonyadis gibi sembol bir isim olabilmek her türlü hedefin,hayalin,kariyerin,poundun,doların üstündedir. böyle bir fırsatı hiçbir takım futbolcusu tepmemelidir. beğenilmeyen özelliklerine rağmen tuncay şanlı sembol olabilirdi ama artık kendisi için kadroya alınmadığı yeni takımında başarılar demekten başka bir şey kalmamıştır.
1128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap