5 entry daha
  • işbu entry'nin girildiği tarihlerde başlamanın tam anlamıyla aptallık olduğu okuldur. aklınızı peynir ekmekle yemiş olmanız gerekmektedir. sebeplerine gelecek olursak;

    1- covid yüzünden avrupa pazarında hali hazırda atpl sahibi, hem sağ hem de sol koltukta toplamda 15000'in üzerinde, tip sertifikalı pilot açıkta. avrupalı bayrak taşıyıcılar bu pilotları ilk aşamada tercih etmeyecektir belki ama, düşük maliyetli taşıyıcılar için uçurmaya hazır ve maliyetsiz personeldir bunlar. bu pilotlar dururken okulda çıkmış sıfır saatli bir adamı tercih edeceklerini beklemek hayli boş bir hayal.

    2- bu okullar sizden euro bazında para alır. ortalama 70,000 euro'dan bahsediyoruz. bugünün kuru ile 670,000 tl civarı. hadi her şey iyi gitti, işe girdiniz diyelim. covid sonrası yaşanan özlük hak kayıplarının başında ciddi maaş indirimleri var. eskiden bu parayı 4 yılda amorti edecekken bundan sonra 8 belki 10 yılda bile edemeyeceksiniz. düpedüz aptallık. parayı faize koy, daha iyi.

    3- türkiye'de yabancı pilot çalıştırma kısıtlaması getirilse bile batacak ve işten çıkarma yasağı sonrası açıkta kalacak türk pilot sayısı bile, iatanın 2019 öncesi yolcu seviyesine dönüş için öngördüğü 2024'e dek açığı kapatmak için fazlasıyla yetecek sayıda.

    bunlar gibi onlarca sebep sıralayabiliriz ama değer mi? hayır. kafanızı duvara dayayıp bir aşağı bir yukarı sürtmek bu dönemde uçuş okuluna başlamaktan çok daha mantıklı bir hareket.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap