50 entry daha
  • uzunca bir süredir yapmıyordum. benim için en zahmetli tarafı, kaynayan sütün mayalanma seviyesine gelmesini beklemek* ve daha da siniri o tencereyi sarıp sarmalama işiydi. dün bir şarküteride çiğ süt görünce hadi bir alıp da yapayım dedim ama tencere sarmayla uğraşasım da hiç yoktu. aklıma fırında da yoğurt yapılabildiği fikri geldi.

    hemen youtube videolarına bakıp araştırma yaptım. söylendiği gibi sütü kaynattım(maalesef kaynarken yetişemedim ve güzelim kaymak gitti). altını kısığa alıp bir 15 dakika daha kaynattım ve mayalama ısısına gelince mayaladım, sonra da kavanozlara dağıtarak hemen öncesinde 200 derece ısıtıp kapattığım fırına yerleştirdim.

    tariflerden birinde, mayalanmış sütün fırın içinde 3 saatten fazla bekletilmemesi söyleniyordu. 9 gibi mayaladığım süte saat 12'de baktım ama maalesef hâlâ sıvı şeklindeydi. biraz keyfim kaçtı tabi ama artık yapacak bir şey olmadığından belki sabaha kadar tutar diyerek kapağı kapattım.

    sabah bir açtım ki kavanozlar kalıp gibiolmuştu. normalde yaptığım yoğurtlar çok sulu olurdu ama bunlar mübarek kaymak gibiydi be. kavanozu ters çevirdim dökülmedi.

    bundan sonra sarıp sarmalama işiyle hayatta uğraşmam. hem böyle küçük kavanozlarda olması müthiş bir şey. geri kalan yoğurdun sulanma derdi de yok. hepsini ye bitir oh mis.

    tanım: bir şeyler üretmeyi seven erkektir.
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap