1510 entry daha
  • milletin 2000'lerdeki 1-2-3. filmi beğenmemesini tam olarak anlayamıyorum.
    bence bu hikayeyi gerçek bir efsane yapan; 2005'teki "revenge of the sith" filmi. ve aslında o filme doğru giden, anakin'in yavaş yavaş kötüye geçişi bu seriyi eşsiz yapan detay.

    geçmişteki seriye baktığımızda aslında bir çok şey standard. tamamen iyilikten oluşan bir ana karakter, ona yol gösteren bir usta ve ana kötüyle birlikte bir "gri" yer alıyor. o dönemin tüm filmlerindeki hikaye neredeyse.

    ancak 2000'lerin başındaki prequel, bu seriyi olağanüstü bir noktaya taşıyor.
    film serisinin başrolünün, önü alınamaz bir kötülüğe geçişine şahit oluyoruz. bu süreçte, etrafındaki "ustalar" tarafından nasıl yalnız bırakıldığını ve dışlandığını görüyoruz. korkuların, yanlış yönlendirmelerin, yani "ufak detayların" bir insanı nasıl geri dönülemez bir kötülüğe doğru çektiğine şahit oluyoruz.

    ve hemen akabinde, bence sinema tarihinin en efsanevi 1 saatlerinden birini yaşayarak anakin'i tamamen kaybediyoruz. revenge of the sith 7.5'lik imdb puanını kesinlikle haketmiyor, orada yarattığı duygular bile 8+ bir film yapıyor onu.

    ben bu serideki anakin karakterini sinema tarihi için eşsiz buluyorum. çevresi tarafından kötülüğe giderken yalnız bırakılışı, muhteşem. eşsiz.

    belki 3 film yerine, 3 sezonluk bir dizi olsaydı bu geçiş, daha çok tatmin olurduk. bazı şeylerin geçişi "el mahkum" hızlanmak zorunda kaldı. ancak annesine yapılanlar, padme'yi kaybetme korkusu, yoda denen piç kurusunun anakin'i dışlayışı ve palpatine tarafından manipüle edilmesi süreçleri gerçekten muazzamdı. tüm serinin zirvesidir bu filmin son 1 saati.
275 entry daha
hesabın var mı? giriş yap