13 entry daha
  • şili darbesini öyle cok suya sabuna dokunmadan, 4-5 saniye siyasal mesaj vererek, bir cocugun gozunden anlatan film.. yani makul. daha sempatik, daha acikli kiliyor. bu tüm dünya'nin yaptigi bir hadise. cocuk gozunden anlat daha acikli gorulsun falan.. su tarik akan'in oynadigi 12 eylül donemi filminde de var bu, this is england'da da var, zorlasam bir 4-5 film daha sayabilirim..

    deginmek istedigim nokta o degil.

    simdi sikko bir memleket düsünün. mesela isvicre. arkadas onca tarafsizliga ragmen, onca bilmemneye ragmen soyle toplumsal olarak "ne günnerdi ya" diyemedikten sonra ben ne anlayim o ülkeden.. yani bugun bir isvicreli allaskina oturup soyle yoresel icki masasina (bira falan iciordur onnar) ne konusuyorlar bilmiyorum.. film ceksen cekemessin, kitap yazsan yazamassin. ne anlatican allaskina "cocuk gozuyle saat yapimi" veya "bir cocugun gozunden parmagini isvicre cakisina sikistirmasi" rezalet..

    yani bu olaylar asiri boktan olsa da, bu olaylar düsündükce insanin canini siksa da toplum bilincinin olusmasinda süpper rol oynuyor bence.. yani bugun ben bir şili'li ile yan yana gelsem "vaay pinoşe gotun tekiydi ama kenan evren de az diildi" der binbir samimiyet kurarim, bacilarini tavlarim.. ama allaskina bir isvicreli ile bir belcikali ile ne yapicam ben ne konusucam..

    sirf bu yüzden ben, avrupalilarin bizi aralarina almalarinda heyecan duymadiklarini düsünüyorum.. oysa taa buradan kalkip "guney avrupa birligine katilmak istiyoruz biz" desek yeminle alirlar.. hatta almakla kalmazlar güclü kuvvetli 200-300 adam gonderip direk bir kisrak misali avrupaya uzanmis yarim adamizi batman civarindan söküp daha sicak ortamlara ada diye koyarlar.. oyle de tatli olur.. sikiim egeyi karayipler yaninda..

    ek olarak sunu demeliyim ki anasini satiim 13 yasindaki silili cocuklar düsük yogunluklu grup sekse giriyorlar biz daha oturuyoruz yaziklar olsun..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap