38 entry daha
  • dedem vefat ettiğinde anneannemin evine 3 kere hırsız girdi. ikisinde 37 ekran tv çaldılar. nasıl girdi, çaldı ve çıktı muamma. polis iz bulamadık diyor. neyse. üçüncüde evi darmadağın etti. eşyaları devirdi yıktı. ve anneannemi çocuklarında kalmaya mecbur etti.

    anneannemin düşmanı yoktu. kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz, kendi halinde mülayim biri.
    şüphelendiği insanlar olsa da kanıt olmadan günahlarını almam dedi.

    saygıda kusur etmedi çocukları. ağzı var dili yok misali kendi halinde sevimli insan nihayetinde. de anneannem dedemin hatırası var diye evinde kalmayı istiyordu. o zamanlar şimdiki gibi kalabalık bir muhit değildi. müstakil evler geniş bahçeler olan bir yerdi. şimdi her yer bina her yer dip dibe..

    kimseye kışt demeyip kendi halinde yaşayan insan; kıskanç, fesat, hırsız olmayan insan batıyor tabi..

    derseniz ki böyle bir kadından annen nasıl oldu? dedem asabiydi epey. sanırım ona çekmiş. zaten dedem vefat ettiğinde annem o ölmedi benimle yaşamaya devam ediyor dediydi.. neyse. anılara gittik gene.

    köylerde böyle şeyler olabiliyor gençler. şaşırmayın. rahmetli halamın da çatal, tabak çanağı çok çalınırdı incir bahçesinde. kimlerin yaptığı da belli çünkü işaret koyuyor halam hepsine ve misafirliğe gittiğinde o tabak çatalla karşılaşır ve bu benim dese de nafile.. ki halam yalnız da değil eniştem sağdı, oradaydı..

    bazen yan komşu, bazen akraba, bazen yabancı biri. evet yabancı da olur. mesela isteyiciler, dilenciler. bir yandan para, yağ, zeytin vb ister bir yandan ortalığı keser. sattığı öküzlerin parasını ceketin cebine koyup ceketi kapının yanına asan köylü, o parayı borç kapatmaya, arsa almaya vb kullanacakken böyle birine kaptırır ve hırsız yakalanmaz. üste soğuk su içer.

    bahçe sınırı; ağacın kökü sende dalı bende, meyveleri ben toplarım hayır ben toplarım davaları hâlâ var mıdır bilmem.

    aç gözlü insan çok zira.. hangi birini doyurup memnun edebilirsin ki hadi uyaroğlu olayım beni dışlamasınlar desen de had hudut olmuyor bazısında.

    bunca lafı niye dedim? kadın genç, güzel vb olmasa da rahat bırakılmıyor, kadın yalnız olmasa da eşyalarına göz dikiliyor, dahası erkek olsa da, ailecek yıllarca köyde yaşansa da huzur olmayabiliyor...
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap