68 entry daha
  • bununla yurtdışına çıkmaya çalışan gördüm.

    o zaman havalimanında çalışırken kıbrıs uçuş check-in kontuarında görev yapıyordum. avukat geldi avukat kimliği ile check-in yapmak istedi. yurtdışı uçuşlarda pasaport gerekli. kıbrıs ve kimlik ile kabul eden ülkelerde de sadece resmi kimlik belgesi talep edilmektedir. ehliyet yada başka bir kimlik kabul edilmez.

    bunu izah etmeme rağmen bana bir dünya avukatlık kanunundan bahsediyor. yok online check-in yapsam senle muhattap olmama gerek kalmaz diyor. dedim tamam benim vaktimi de harcama online check-in yap sonra da pasaport polisinden geçebiliyorsan avukat kimliğinle geç. gitti pasaport polisiyle görüştü kabul olmadığını poliste kendisine izah etti yarım saat ona da konuştu ve gelip cüzdanında yer alan kimliğini çıkardı. hem kendi enerjisini hem bizim enerjimizi ve zamanımızı çaldı.

    şimdi bankacıyım yine benzer türevleri ile uğraşıyoruz. o avukatlık kanunundan bahsediyor biz de bankacılık kanunundan.

    edit: mesaj kutumu patlatan sayın avukatlar. bakın bana haber linki göndermeyin. siz hak hukuk bilen(!) insanlarsınız. tbb yada bddk ya ait bana madde gösterin. ben size bankacılık işlemlerinde sadece nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaportun gecerli olduğu maddeyi gösteririm.

    ayrıca bakın artık bankalar da hesap açmak için şubeye gitmeye gerek yok. nüfus cüzdanın da yer alan qr kod ile kimlik tespiti yapılabiliyor. sizin avukat kimliğiniz bu altyapıya sahip mi ? burada enerji harcayacağınıza çalışan insanları yoracağınıza barolarınız kabul ettirsin.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap