2231 entry daha
  • çinli yazarımız eksik kalmamış:

    "sabah akşam bok atılan çin aylar öncesinden zaten covidle alakalı sağlık malzemelerinin patentlerinin esnetilmesini savunuyor."

    o olsa olsa o malzemelerin çakmasını üç kuruşa yapıp türkiye gibi ülkelere kaktırabilmek içindir. sağlık malzemeleriyle aşının aynı anlama gelmediğini hepimiz biliyoruz. çin'in öyle bir güzel amacı vardı da sinovac, sinopharm ve diğer aşılarının patentlerini neden tek taraflı olarak açmadı? neden biden patentleri açmaya karar verince çinli aşı üreticilerinin hisseleri çakıldı?

    bu şahıs öylesine iki yüzlüdür ki, bir yandan myanmar'da çoluk çocuk 800 küsur kişinin canını almış çin destekli darbecilere laf söyletmez, çin'in darbenin gerisindeki bütün dünyanın bildiği parmağını inkar eder, darbecilere yaptırımları veto etmesini aklayıp paklar, diğer yandan abd başlığında amerikan hükümetini daha yeni patlak veren kolombiya olaylarına tepki vermedi diye ikiyüzlülükle suçlar. peki kolombiya konusunda o yıkama yağlama çektiği çin ne yapmış? cevap veriyorum. koca bir hiç, sıfır, nada. interneti tarayınca çin'in kolombiya hükümetiyle sıkı ilişkiler geliştirmesi haricinde bir habere rastlanamıyor. dünya liderliğine oynayan çin ağzını açıp kolombiya hükümetine tek bir cümleyle bile olsa bir eleştiri getirecek mi, bakalım görelim.

    adam bir yandan çin dünya liderliğine oynamayı hak ediyor der, diğer yandan çin'in göstermediği, göstermeyi aklından bile geçirmeyeceği tepkiyi abd göstermedi gerekçesiyle abd'yi eleştirir.

    abd çin'in yapmadığı şeyi yapıp aşı patentlerini kaldırmaya karar verir, bizimki burada yarım yamalak bilgiyle, ama çin de bunu istiyordu diye iddia eder. çin'i tutan mı vardı? madem çin bunu istiyordu, neden yapmadı? yaptı da biz mi duymadık?

    "şimdi 2 ay öncesine kadar canla başla reddederlerken, wto büyüyen baskıya karşı gelemeyerek esnetelim demişler ve bu şahıs büyük adam adam olmuş(muş) ..."

    şu yukarıdaki iddiayı ortaya atması bile ne kadar dünyadan habersiz olduğunu gösteriyor. kendisine kim takar wto kaymakamını diyorum. zaten trump'ın abd'yi çıkardığı wto'ya geri dönüş biden sayesinde oldu. eğer wto'da büyüyen baskı abd'nin umrunda olsa ya hiç geri dönmezdi, ya geri çıkardı, ya da tepkilere kulağını tıkardı. bbc'nin de belirttiği gibi, biden'ın bu kararı almasının tek nedeni kendi partisi içerisinden gelen baskı. başka bir şey değil.

    tanım gerekirse, kendisi iyilerin dostu, dünya halklarının hamisi, kötülerin, diktatörlerin, ceberrutların korkulu rüyası biden dedemiz olur.
1059 entry daha
hesabın var mı? giriş yap