15 entry daha
  • wasp şaheseridir. aslında blackie lawless şaheseridir.

    jonathon aaron steel -hikayede bilinen adıyla jonathon- william ve elizabeth steel'in oğlu, michael steel'in kardeşidir. orta sınıf bir ailenin üyesi olan jonathon, ebeveynleri tarafından dışlanmaktadır. anne ve babası, jonathon'ın hayatta hiçbir yere varamayacağını düşünmekte, abisi michael'ı ise el üstünde tutmaktadır. bu dışlama* öylesine fazladır ki, jonathon kendisini görünmez hissetmeye başlar* (aynada kendini göremez, hatta onunla sık sık konuşur, bir anlamda ayna onun alter egosudur) ve dışlandığını o kadar fazla hisseder ki, bir gün dayanamayıp babasına "ben senin hiçbir zaman ihtiyaç duymadığın yetim oğlun muyum?" diye sorar.* fakat babası döner ve cevap vermeden uzaklaşır.*

    anne ve babasının tüm ayrımcılığına rağmen, jonathon abisini çok sevmektedir. abisi onun tek destekleyicisi ve -belki de- tek yaşama sebebidir. işte bu yaşama sebebi, jonathon'un on dördüncü yaş gününde bir trafik kazasında sarhoş bir şoför tarafından öldürülür. bunun üzerine jonathon öyle büyük bir şoka girer ki, abisinin cenazesine bile katılamaz. her şey ona anlamsız gelir. bu olayın ardından geçen bir yıl boyunca sokaklarda sürter, alkol, uyuşturucu ve kızları* keşfeder ve bu hayat ona inanılmaz derecede heyecanlı ve keyifli gelir. işte bu serserilik günlerinden birinde, yolu tesadüf eseri bir müzik dükkanına girer ve orada gitarıyla tanışır... gitarı kendini ifade etmesinin, acı ve kızgınlıklarını dindirmesinin tek yolu haline gelmiştir ve yavaş yavaş aynada kendini görmeye başlamıştır.* kaderinin müzikte olduğunun ve tek bildikleri şey "yaşa, çalış ve öl" olan anne ve babasıyla yaşadıkça hayallerinin gerçekleşemeyeceğinin farkına varan jonathon, on yedi yaşında evden kaçar.

    evden kaçan jonathon, bir elinde bavulu, diğer elinde gitarıyla kendisinin "zevk arenası"* ismini verdiği yepyeni bir dünyaya adım atar. kendisi bu arenada iki yıl boyunca bir müzik kaydı çıkarabilmek için savaş verir ve en sonunda charlie* ile tanışır. charlie yirmi beş yıl avukatlık yaptıktan sonra soluğu müzik piyasasında alan, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden birinin sahibidir. onun için müzik, bir kuzunun* kurban edilmesinden başka bir şey değildir ve kuzuyu öldüren testere de müzik şirketinin ta kendisidir. jonathon'a, onu bir yıldız yapacağını söyler ve kendisini genç bir menajer olan alex rodman'la tanıştırır.

    ilk albümünün çıkmasına çok kısa bir süre kaldığı günlerden birinde, jonathon apartmanının önünde otururken, bir çingene* kendisini görür ve ona kaderini anlatabileceğini söyler.* jonathon kabul eder ve bunun üzerine falcı, tarot falı ile ona geçmişinde yaşadığı acılardan ve yeni bulduğu mutluluk ve umutlardan söz eder. jonathon geleceğinden de söz etmesini isteyince uzun bir süre şaşkınlık içinde susan falcı, en sonunda bilindik bir atasözü söyler ve oradan kaçar.* jonathon bunun üzerine ömür boyunca lanetlendiğini düşünmeye başlar.

    jonathon, kısa sürede başarı kazanır. gittikçe daha fazla albüm satar, daha fazla albüm sattıkça her şeyin daha fazlasına sahip olur.****** bu sırada inanılmaz derecede alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlamış ve alter egosunu kaybetmiştir: intihar ettiği güne kadar aynayla konuşmaz.** kariyerinin zirvesindedir. hayalleri gerçekleşmiştir. the crimson idol olmayı başarmıştır. istediği her şeyi elde etmiştir... anne ve babasının sevgisi dışında.

    günlerden bir gün*, jonathon ve grup arkadaşları parti veriyordur ve ertesi gün konser vardır. alex* partiyi basar ve dağıtır. jonathon'a kendisine çekidüzen vermesini, bunu yapmazsa kendisini terk edeceğini söyler ve gider. bunları jonathon'ı sevdiği için değil, sadece onun yeteneğini sonuna kadar kullanmak istediği için söylemektedir ve jonathon da bunun farkındadır. alex herkesi kovup kendi de gidince evde tek başına kalmıştır, alkol ve uyuşturucunun da etkisiyle kafası allak bullaktır.* yıllardır bulamadığı cesareti o gece bulur... ve ailesine telefon eder. tek istediği ailesinin onu kabul etmesidir, yaşadığı hayatın ne kadar boş ve sevgiden yoksun olduğunun en sonunda farkına varmıştır. telefonu annesi açar. konuşmaları çok kısa sürer ve annesinin "bizim oğlumuz yok"* demesiyle son bulur.

    istediklerini (aslında istediğini sandıklarını) gerçekleştirme yolunda yıllardır verdiği çabanın sadece acısının artmasına yol açtığını geç de olsa fark eden jonathon, evden kaçtıktan sonra yüreğinde açılan derin yaranın asla kapanmayacağını anlar. kendi deyimiyle, "hayalini kurduğu cennetin mahkumu" olmuştur. ailesiyle konuştuğu gecenin ardındaki konserde*, gitarının tellerini bir ilmik haline getirir ve kendisini asarak intihar eder.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap