4 entry daha
  • zaruri ön edit: küfür yemekten ve insanlara tek tek açıklama yapmaktan bıktım. o yüzden bu eki yapıyorum. benim insanların kıyafetleri, tercihleri ile bir derdim yok, olamaz da. ancak baskıcı bir karar olsa da, haklı saymasam da ortada bir "yasak" var. sen buna uymazsan belli ki hır çıkar, fitne çıkar. mülk sahibi olmak her hakkı vermez insana.
    ne yazmışım ben? böyle dışlanmaya gerek var mı demişim. çünkü "zaten" inancın gereği o kıyafeti giymişsen ve inancında da samimi isen, karma havuza gitmemen lazım. bu, o kıyafetin temsil ettiği değerlerin gereği. yoksa ben ahkam kesmiyorum, fetva da veremem. ille havuza gireceksen, yadırganmayacak bir yere git demişim. not: artık mesajlara cevap veremeyeceğim. lütfen yollamamaya çalışın.
    -o-
    ben haşemalı bacıya soruyorum: gerek var mı böyle dışlanmaya? haşemayı inancından dolayı mı yoksa baskı üzerine mi giyiyorsun? eğer inancımdan dolayı dersen, ben de sorarım: senin ne işin var onca cıbıldak erkeğin arasında? bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu bacı? derdin fitne çıkarmak değilse, sana uygun yerlere git kardeşim.
477 entry daha
hesabın var mı? giriş yap