31921 entry daha
  • salkım saçak saçlar, sakallar, kolda saat parmakta yüzük, elinde kolunda yara olan, devamlı eli ağzında burnunda bir takım insanların, devamlı karides levrek veya bonfileyi her malzemeyle çeviren güya yaratıcı aşçıların, muhallebi yapamayıp sırıtarak ''yeaa beni niyeaa yazdınğğ' diye zırlayan bebenin, yarıştığı;
    bütün bunları kurgulayan, organize eden, vasat olduğu buradan belli olan tipleri seçip oraya diken, türkiye'de borusu ötüp kapı kule'nin ötesinde gordon'un getir götürünü yapamayacak kalibrede jüri sıfatındaki üç adamın da bütün bunlardan zerre gocunmadığı şov programı. birde hijyenden, ciddiyetten filan bahsediyorlar. şaka gibi.
    asıl mesele şu ki bu ve benzeri yarışmalarda yarışmacılar kimsenin skinde değil. kasa daima kazanır mantığıyla; yetenekliyi değil reyting malzemesi çıkaracakları seçen acun ve jüri, sadece kesesini doldurma peşinde.
    zaten kendine saygısı olan, işine ve yeteneğine güvenen kimse gelip de buralarda kendini maskara etmez. gider efendi gibi, gerçek ustalardan eğitimini alır. buraya gelenlerin de işte kalbur altı olarak, şuradan kazancı olsa olsa biraz takipçi kasıp, becerebilirlerse youtuber filan olmak olur.
    bunları şurada izleyip de bırak elit bir restoranı, seyyar büfem olsa tekini işe almam, gerek karakter gerek kabiliyet bakımından. hele şu sivilceli ergene pastaneyi fırını bırak, kümesimi emanet etmem. öyle bir vasıfsız amele. hem ortada ben somer şefim, mehmet şefim diye gezineceksin, hem de böyle bir kabiliyetsizi getirip ilk 16'ya sokacaksın! gerçi bu jüriyi bu gün sınava soksan o 16'ya da giremez bu vizyonla. adamlar düşünün ki birine 40 defa yemek yaptırıyorlar hala daha yemek yapamadığını anlayamıyorlar. böyle bir şey mümkün mü! ben olsam gurur yaparım. alıverin reyting olur deseler bile, ulan o kadar adımız sanımız var kendimizi rezil etmeyelim, derim. ama işte para. her şeyin önünde.

    ps: geçen yıl yaşanan uğur linci rezaletinden sonra arada bir youtube'dan bakıyorum. ne yalan söyleyeyim, çıtayı giderek düşürüp kendilerini rezil etmelerini reklam terörü olmadan keyifle izliyorum.
14188 entry daha
hesabın var mı? giriş yap