• son durum:

    görsel

    evet bu ahlaksız satıcı hala trendyol çatısı altında barınıp organize dolandırıcılığına devam ediyor. gerekli makamlara kanıtları ile ilettim. sağlık bakanlığından çok hızlı dönüş aldım. trendyol ise bana hala yukarıda görselini eklediğim mesaj ile bu organize suçun bi parçası olduğunun kabulü yüzsüzlüğünde ürünleri iade etme hakkımı hatırlatmakta (!). daha önceki özürleri dışında ve yine yine iade hakkımı hatırlatmak dışında aksiyonları yok. tabi yollayayım ürün meblağmı alıp oturayım, bu ahlaksız satıcı da aynı ürünleri başkalarına satarak tezgahlarını döndürsün (!). benden 3 kez ürünlerin görsellerini istediler. yılmadan başka insanlar mağdur olmasın, belki aksiyon alırlar diye ilettim, yine istediler. sözde takım lideri vasıflı bir bey arayıp laubali laubali konuştu manipüle etmeye çalıştı. şaka gibiler gerçekten.
    ----------
    trendyol'daki eflamel adlı satıcının yaptığı iş ahlaksızlığı yüzünden sağlığımdan oluyordum.

    tüketici yorumlarına baktığımda bu satıcının bu ahlaksızlığı uzun süredir yaptığını ve trendyol'un da bu ahlaksızlığa bir çok kanıtlı şikayet yorumu bulunmasına rağmen göz yumduğunu görüyorum.

    3 kutu palette marka saç boyası aldım ve boyalardan ilkini kullanmak üzere karıştırmaya çalıştığım anda korkunç bir koku oluştu ve nefes nefese kendimi odadan attım. yarım saat boyunca korkunç bir nefes alamama, baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadım. daha sonra boyanın fotoğrafını alıp direkt tuvalete döküp imha ettim.

    görsel

    görsel

    görselde de görüldüğü üzere boya topak topak ve karışmamış şekildeydi. hemen kutuların üzerindeki son kullanma tarihlerine baktım;

    görsel

    hiç birinde sorun görülmüyor fakat 3 kutunun da son kullanma tarihlerinin yazdığı yerlerin aynı tarihli etiket olduğunu farketmemle etiketleri kaldırınca yapılan dolandırıcılığı görmüş oldum;

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    son görselde de görüldüğü üzere 2016 üretim tarihli 2020 son kullanma tarihli boyaları etiket ile kamufle ederek son kullanma tarihlerine daha varmış şeklinde göstererek insan sağlığı ile oynanıyor.

    trendyol'da benim aldığım saç boyasının yorumlarında olumsuz birşey görmemiştim fakat bu satıcının sattığı diğer boyaların yorumlarına bakmamla bu korkunç durumun uzun süredir yapıldığı ve tonlarca şikayet ve kanıta rağmen trendyol'un bu satıcının bu satış ahlaksızlığına devam etmesine izin verdiğini gördüm. görselli tüketici şikayetlerini ekliyorum bunlar gibi tonlarcası var (!);

    görsel
    görsel
    görsel

    görsel
    görsel
    görsel

    arkadaşlar şimdi sizden yardım rica ediyorum.ilk defa bu tarz bir durumla karşılaştım ve hala sağlık sorunum devam etmekte. trendyol ile yazışıp görselleri kendilerine iletmeme acilen iletişim kurulmasını rica etmeme rağmen asistan tarafından kopyala yapıştır özür mesajları ve çok dahiyene fikir olan iade edin (!) tavsiyesi dışında bir aksiyon alamadım. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. göz göre göre insanların sağlığı ile oynanıyor. bir sonraki iletiye diğer şikayet yorumlarını da ekliycem. bu ahlaksız satıcı bu duruma devam etmiş ve edecek belli ki trendyol da buna göz yumacak. o kadar sinirliyim ki duruma o boyayı saçıma sürdüğümü ve sonraki olabilecekleri düşündükçe daha da sinirleniyorum. dava vs bu sürecin peşini bırakmamayı düşünüyorum. desteğinizi bekliyorum lütfen.

    edit:
    https://ty.gl/th83s2771g
    satıcının sayfasında 707 adet kozmetik ve sağlık ürünü bulunmakta (!)

    destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. ben ufak çaplı bir solunum zehirlenmesi ile atlattım gibi görünüyor çok şükür ama bu satıcının 707 adet daha sattığı ürün ve bu ürünleri alıp farketmeyen üstüne teşekkür bile eden tüketiciler var. inanın ben de boyada bir farklılık sezmesem farketmezdim etiket hilesini çok profesyonelce yapmışlar ve benim aldığım boyaların yorum kısmında hiç şikayet yoktu. tuvalete dökmem ile ilgili arkadaşların uyarılarını da anlıyorum ama gerçekten ciddi korku ve panik yaşadım odaya bile giremedim bir süre öyle berbat bir kokuydu. üzerinden saatler geçmiş olmasına rağmen boğaz yanması baş ağrısı devam ediyor. çöpe atmak daha mantıksız geldi o an ve anlık bir refleksle nefes almadan karışımdan kurtulmaya çalıştım.

    edit-2:

    https://ty.gl/8nzh9tyi7u

    satın alınan ürün bu ve mesela bu ürün yorumlarında bir çok teşekkür var.

    görsel

    görsel

    "daima bu satıcıdan alıyorum, ömürlü boya gönderiyor" şeklinde olan yorum gerçekten çok ironik (!)

    bunlar da alabildiğim bazı şikayet ekran görüntüleri tonlarcası var;

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    lütfen trendyolda alışveriş yapılır mı gibi çok harika eleştirileri bi kenara bırakıp yapılan insan sağlığıyla oynama durumunu gündeme getirin. evet ben dersimi aldım ama bir çok insan bu durumu farketmeden mağdur olabilir. kafa derimde yaralar oldu ama son kullanma tarihine baktım sorun yoktu diyen, boyadan sonra baş ağrısı yaşadım diyen yorumlar var. ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir durum bu. ben temas etmediğim halde ne sıkıntılar yaşadım. temas edenlerin halini düşünemiyorum.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap