7 entry daha
  • sadece iki gösterisi ile beni fanı yaptı. çok komik bir adam. hazır cem yılmaz'ı linçliyorken alın size komedyen. amerikalılar bile anlattıklarının %80'ini gerçekte anlamadan kahkahalarla gülerken, cinsel açlık , yoz politikacılar, bağnazlık, geri kalmışlık, fakirlik gibi konularda hindistan'la adeta ruh eşi olduğumuz biz türkler esprilerine bayılacaklardır çünkü herif çok komik.

    esprilerindeki kalite ve kurgu baş döndürüyor. bazen güzel bir golü tekrar izler gibi esprisini başa alıp tekrar tekrar dinliyorum. bir pandomim sanatçısı gibi başarıyla kullandığı vücut dili, müzik eğitimli sesi, müzisyenliği ve zekasıyla, bizim çok iyi bildiğimiz 3. dünya & medeniyet kapışmasının nefis örneklerini harika bir şekilde sunuyor. ahmet yılmaz & cem yılmaz & umut sarıkaya kafasına yakın bir kafası da var.

    kendi ulusal gazetelerine soktuğu laflar öyle ustaca ve güzeldi ki benim içim bile soğudu. din adamlarına her fırsatta çakması, amerika ve ingilizlere yaptığı emperyal şakalarla acı acı güldürmesi, ülkesinin ilkel siyasetine yaptığı eylem gibi, protesto gibi göndermeler... tümü, hayata çok acayip bir noktadan herkesi görecek şekilde baktığının kanıtı gibi. her meseleyi çözmüş bir bilge edası da var ve adeta güldürerek kanıtlıyor tüm savlarını.

    standup'larında da bahsettiği 2016 yılında oynadığı seksi komedy filmi mastizaade'yi seyrettim ve tekrar koptum. cem yılmaz'ın geçmişte fırçana bayıldım boyacı filminde başrol oynaması gibi düşünün.

    eskiden, kültür vasıtasıyla ulaşmak ve çeşitliliği kutlamak diye acayip bir unesco sloganı vardı. türkçe çevirisinden dolayı ne taşşak geçmiştik zamanında. meğer bu adamın yaptığı şey tam olarak oymuş. mısırlı komedyen ramy youssef gibi hintli vas dir gibi adamlar insanoğlunun coğrafya bağımsız birbirine ne kadar yakın ya da uzak olabileceğini gösterip, adeta tülü çekip hayatı daha net görmemize vesile olup yaşamayı kolaylaştırıyorlar. çok yaşasınlar.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap