31 entry daha
  • oyun hamurum üzerine yemin ederim tüm çocukluğu boyunca bir erkeğin en kendine yakın hissettiği araç kamyondur. ben tek atraksiyonu kasasını kaldırıp kumu dökmek olan bu araca duyulan garip ilgiyi, yeğenlerim üzerinde yaptığım sadist deneylerle kavramadan yıllar önce de kendimden aşinaydım aslında. hatta bırak kamyonu tüm mahalle kamyonun üzerinde orgy yaptığımız için elimizde kalan tek tekerleğe bile hala ağzımız sulanarak bakıyorduk. kuzguncuk'un meşhur yokuşlarında tekerlek sadece bir tekerlek değildir ey okur. şimdi olsun yine yeniden kafayı gözü yarmak pahasına koşarım o teker peşinden. hele bir de kocaman kamyonlar oluyordu içine falan binilebiliyordu hey yarappim. kaç kişi iterse o kadar beygir. hani gerçeği daha zevklidir belki ama o kadar civ civi ayarı düğmeyi benim kafam kaldırmaz.
    sözün özü bir erkek çocuğu olarak hissettiğim bu ilgiyi kendi haline bırakıp hayatımı yaşamak yerine "neden bir erkek çocuğu iş makinelerine ilgi duyar amına koyim? " soru kipine çevirdim. sondaki küfür insanı düşünmeye sevk ettiği için bilimsel bir kimlik kazandırdı hareketime. şimdi ben az buçuk bilimle ilişkisi olan birisi olduğumdan ve boş zamanlarımda polo oynamak, piyano akord etmek, pide yemek dışında makale de okuduğumdan bu entarimde makale şablonunu kullanacağım izninizle.

    abstrakt
    şimdi bir çocuğun milyon parçası olan rengarenk legodan çok, sadece kasası kalkan ve tekerlekleri dönen kamyona/iş makinasına ilgisi nerden gelmektedir ey okuyan kişi. yaptığımız çalışma göstermiştir ki yeğen1 ve yeğen2 kendisine eşit mesafede duran oyuncaklardan en çok iş makinası olanlarına emeklemektedir. bunun dışında ellerinden bir oyuncak top alındığında çıkardıkları sesin desibeli her nasılsa kamyon ellerinden alındığında çıkan sesten daha azdır. şüphe yoktur ki ilgi iş makinasından yanadır. yeğen1 ve yeğen2 nin bu tepkisinin altında muhakak mağrada yaşayan atalarımızın bir oyunu vardır. ve bilim işte bu gizli kalmış gerçeğe yaklaşmanın en sağlam yoludur. canım bilim sevdalıları. (biraz samimi bir makale)

    kaynak araştırması
    yoğun ve titiz aramalarıma rağmen kamyon ve çocuk terimlerini hakkıyla içeren pek fazla bilimsel makaleye rastlayamadım. ancak mısır kütüphanesindeki dehlizlerde bulduğum bir kaç yırtık kağıttan şunları elde edebildim;

    ...cuklar kamyonla gezmeyi sevdikleri kadar bir arkadaşlarını bindirip efor sarfederek iteklemeyi de çok seviyorlar bu bana erkek dünyasınınn karmaşık yapısı konusunda daha çok bilgi veriyor. gördüğüm kadarıyla dayanışma kamyon imgesi üzerinden iletilerek çoğltılıyor ve bir somut obje haline geliyor (lampart m.ö. 589)

    ...amyonla yaptığı bir kısa tur sonucunda daha enerjik ve mutlu olduğunu kendince ifade eden aborjin kardeşimle oturup uzun uzun sohbet ettik, çay içtik.
    (a. cole m.ö. 329)

    ...mısır kraliçesi kleopatraya "allah mısın ulan" diye tepkiselleşen 4.aphosanus 'un kıçına kamyon sokulma anına ancak gözlerimi kapıyarak eşlik edebildim. söylenecek şey var söylenmeyecek şey var değil mi canım. (viera m.ö 267)

    materyal method

    çocuk
    deneyde kullanılan çocuklar teyze kızlarından temin edilmiş olup 0,5 ve 1 yaşlarındadırlar. cinsiyetleri çüklerine bakılarak belirlenmiş, erkek olarak kabul edilmiştir.

    kamyon ve oyuncaklar
    kamyon ve diğer zerzevat benim taso da dahil olmak üzere pek çok oyun aracı içeren kolilerimden itina ile seçilerek deneklerin önüne yerleşitirlmiştir. deney sonunda kırılıp sağa sola saçılmaları keyifle seyredilmiştir.

    sonuç
    son yıllarda en sıkılarak yazdığım şu entryimde kendi lafımın altında kalmamak için ciddi ciddi makale yazar gibi şu boku bir sonuca ulaştırmak üzereyim çok şükür. sonuçta gözlemlediğim kadarıyla kamyon gibi gücü simgeliyen gücü bir obje halinde elimize tutuşturan kamyon ve iş makinası oyuncakları erkek ırkında güce sahip olma isteğinin erişkinlikle alakalı olmadığını göstermiş bulunmaktadır. fallik bir obje olarak kamyon gücün ufak bir göstergesi olmak dışında oynayan dönenen ve kolay tutulan yapısıyla basit mekanik parçalara olan ilginin de çocuk beyninde doğuştan var olduğunu insan beyninin tepsi gibi boş değil, bazı bilgilerle birlikte oluştuğunun bir kanıtır.

    yan sonuçlar
    yıllarca dinlediğim radyo reklamları sayesinde edindiğim bir yan sonuç ise "kamyon reklamlarında kullanılan davudi sesli erkek korosu" ekolüdür. birincil sonucun bir getirisi olduğunu düşündüğüm bu oluş. güç---kamyon----erkek----kalın ses bağlantısının bilinçaltında kurulmasından kaynaklanmaktadır sanırım.

    ör:
    söyleee can dostun kim
    mitsubishi fuso canter
    söyleeee söyleeeee

    ör2:
    dertlere derman ford cargo
    herkese ferman ford cargo
    (baya da uzun du bu hatırlayan olursa iletsin lütfen)

    *(teşekkürler)*
    her şeyin sonunda bu makaleyi yazmamda bana yardımcı olan danışmanım ayşegül hocaya, çocuklarını bana emanet eden teyze kızlarına kamyonuma çok teşekkür ederim. iki küçük canavar unuttum sanırım ehauhaua.

    mutlu son
    olmamış erik yedim dişim acayip kamaştı lan. kahrolsun olmamış erik camiası. erikler kendi aralarında anlaşıp oldukları anda büyüyüp serpilsinler. yavaş yavaş büyümek 21. yüzyıl dünyasında çok ilkel çok gerici bir hareket. ağaçlar üzerlerinde "oldum, olmadım, akıcı" yazan tabelalar geliştirsinler. ağaç olmak yıllarca aynı yerde sabit durmak değildir. biraz ayak uydurun gelişime. durduk yerde sinirlendim akşam akşam. allah sizi davul eylesin beni tokmak inşallah.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap