99 entry daha
  • james hetfield'in ''metallica'yı kurduğumuz ilk zamanlarda kimsenin olmadığı ıssız yerlere gidip king diamond gibi vokal yapmaya çalışırdım ama hiçbir zaman onun gibi vokal yapamayacağımı da biliyordum'' diyerek hayranlığını dile getirdiği, metal müziğin danimarka menşeili efsane sesi. metallica'nın garage ınc'de king'in 1 şarkısını cover yaptığını düşünürsek, james hetfield'in king diamond hayranlığını ve onun gibi vokal yapma arzusunu daha iyi anlıyoruz.
    mercyful fate adlı grubuyla ve daha sonra solo olarak devam ettiği müzik kariyeri boyunca sadece hetfield'e değil, black metalden progressive metale, gotik metalden new metale kadar birçok müzisyen ve gruba ilham perisi olmuştur king.
    asıl adı kim bendix peterson olan king, müzik yapmaya başladığında özellikle alice kooper ve kıss'ten etkilenir ve bu etkinin sonucu olarak daha sonra isminden bile daha ünlü olan makyajını çizer yüzüne. artık kim bendix peterson değil, king diamond'dır o. kısa sürede metal efsanesi olan grubu mercyful fate'in bu başarısının en önemli nedeni tabi ki king'in taklit edilemeyen benzersiz sesidir. öyle ki king ve saz arkadaşları albüm kapaklarına all vokals; king diamond (tüm vokaller; king diamond) ibaresi koymak zorunda kalırlar. bunu yapmakta son derece haklıydılar çünkü king'i bilmeyen birine onun herhangi bir şarkısını dinlettiğinizde bunun birkaç vokaliste sahip bir grup olduğunu sanabilirdi. farklı tonlarda sesler çıkarmasını, sözlerini kendisinin yazdığı korku hikayelerine dayandırıyor king ve o hikayelerdeki farklı karakterleri şarkılarında farklı tonlarda anlatarak albümlerine teatral bir hava katmayı amaçlar.
    mercyful fate ile yaptığı albümler ve parçaların her biri birer metal klasiğidir. daha sonra kendi adıyla grup kurduktan sonra her ne kadar klasik heavy metal çizgisinden biraz uzaklaşsa da efsanevi metal gitaristi andy la rocque 'un takviyesi ile çok daha üstün bir müzikaliteye ulaşırlar. bu dönemde yaptıkları abigail, the eye ve conspiracy adlı albümler metal müziğin başucu albümleri arasındaki yerlerini alır. yeni grupla özellikle kendi imzasını taşıyan ve korku öğelerinin hakim olduğu hikayelerin anlatıldığı albümler yapar. abigail, büyükanne ve madeleine gibi karakterleri korku edebiyatına kazandıran da king'den başkası değildir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap