1 entry daha
  • yine yenerdi.

    türkiye'de tarihi okul kitaplarından öğrenmeyi bıraksa keşke insanlar.

    yavuz sultan selim babasının ordusunu bile yenememiştir. avantajı fatih'in getirdiği teknolojiydi. eğer timur yavuz ile aynı dönemde olsa o da teknoloji devi yapardı ordusunu.

    yavuz sultan selimin teknoloji olarak devasa farka sahip olmadan girip kazandığı savaş yok. dediğim gibi babasının ordusuna kaybetmeyi geçtim abisiyle savaşmayı bile göze alamamış bir isim. abisini barışmak için çağırıp kandırıp öldürtüyor ki ya karşıma ordu çıkarırsa diye.

    yani yavuz selim osmanlı ordusu ile karşılaşmış olsa kendisi bile kaybeder demek bu. e peki nasıl başa geldi derseniz o da tarihte yazılı belgeli. yeniçeriler savaş istediği, yavuz'un babası ise savaştan uzak bir yaşama yelken açtığı için onu indirip yavuz'u getiriyorlar. yani birebir savaşla babasını yenemiyor yavuz sultan selim.

    gidin biraz gerçek tarih öğrenin. okul kitaplarında okuyup hayal kuruyorsunuz.

    timur'un osmanlı'da tek dengi fatih sultan mehmet'tir.

    edit: he bir de çaldıran savaşı var. açın onu da okuyun. çaldıran'da yavuz ordu savaşında kaybediyor. ardından top atışlarına başlayınca doğal olarak safevi ordusu dayanamıyor. top atışları olmasa girdiği çaldıran savaşını bile kaybedecek adam için timur'u şöyle asardı böyle keserdi diyorlar (bu başlıkta dememişler gerçi muadili başka başlıkta diyorlardı.) hayatlarında okudukları tek tarih kitabı yoktur.

    edit2: farklı görüşten de çok mesaj geliyor. farklı görüşlere de saygım var sonuçta hiçbirimiz tarihi yüzde 100 bilemeyiz ve herkesin kendine has görüşü olabilir.

    edit3: amma alevi düşmanı varmış. bir sürü alevi düşmanlığı içeren mesaj geldi (ne alaka ise). onlardan biri:
    "şia ile diyorsun yani aleviyi şiiyi kim türk'ten sayıyor la haddinizi bilin. keşke hep yavuz gibi adamlar yönetse bizi de hakkınızı verse..."

    adamların yavuz sultan selim'i destekleme sebebi alevi katlettiği fikri. kaldı ki yavuz'un saldırdığı memlükler sünni türk yine böyle pek çok olay. hepsini geçtim timur'un kendi de sünni ama işte adamlar herhalde timur'u alevi falan sanıyor. değişik kafalar.
540 entry daha
hesabın var mı? giriş yap