8 entry daha
  • genel sorun ''hayır'' diyemedikleri şeyleri içlerinin kabul etmemesi olabilir mi ? diye düşünüyorum. yalnız kalmamak veya onay alma ihtiyacı belki başka içsel nedenlerle yönlendirdiğiniz bir isteğe son derece doğal bir cevap olan ''hayır'' cevabını veremedikleri ve bu isteği isteksizce yerine getirmeye çalışmanın ruhsal zorlaması nedeniyle bir süre sonra içsel götübaşı dağıtma ile tüm nükleer sızıntıyı sizlere geçirme durumu oluşturmaları ile sonuçlanan, korkunç toksik bir insan haline dönüşümü sağlayan bir bozukluk. özgüven sıkıntısı eşlik eder.
    agresyon ile savaşmak veya uzaklaşmak daha kolay. pasif agresif ile muhabbet sis içinde bir ormanda yürümeye benziyor. sakin ve dingin bir görüntü altında aslında oldukça tehlikeli bir saldırının odağı olabilirsiniz. sisin içerisinden götünüzü kapmaya koşan bir ayı, bir kurt ile karşılaşabilme huzursuzluğu gibi.

    hayatınızı korkunç derecede boğabilecek, tartışılması neredeyse imkansıza yakın, sanki her defasında bu sefer anladı galiba diye düşünmenizi sağlayıp, anlamış olsa bile sizi siklemeden bildiğini okuyacak arkadaşlar bunlar. genç yaşlarda tahammül edebilirsiniz ama bunun gereksizliğini anladığınız yaşlar geldiğinde aslında hiç çaba sarf etmeden kenara bırakıp hayata devam etseniz çok daha iyi bir iş yapmış olacaktınız hissi ile genellikle 30 sonrası hayatınızdan çıkarttığınız yada minimum düzeyde görüştüğünüz insanların çoğu pasif agresiftir. göte göt diyemez ima eder, tavşan olarak dağa küserler, zart diye muhabbeti kesip, zurt diye dönebilirler.

    en kötüsü çalışma ortamınızda bu dalyaraklardan bolca olabileceği ve mücadele ederek hayatınızdan yemeye devam edeceğiniz anlamına gelebilir. bu sebeple mümkün olduğunca iş yerinizde resmiyetinizi ve mesafenizi koruyarak bu guruptan uzak durabilir, işe alım sürecinde bir pozisyona sahipseniz bu arkadaşları biz sizi arayacağız diyerek aramama yoluyla sağlıklı personelinizi koruyabilirsiniz. enerji sikici olarak niteleyebileceğimiz bu gurubu 3 hayırla uğurluyoruz.

    dip not: kişilik bozukluklarını tamir edebilmeniz pek mümkün değildir. ya bu şekilde kabul veya yol vermek seçimini yapın. boş yere hümanist yaklaşarak düzeltebilirim diye düşünmeyin. hiç bir sik yiyemezsiniz. son olarak çocuklarınıza iyi davranın. bir çok sıkıntı çocukluk travmalarıyla alakalı.

    uzak durulması gereken diğer kişilik bozuklukları;

    paranoid kişilik bozukluğu.
    şizoid kişilik bozukluğu.
    şizotipal kişilik bozukluğu.
    anti sosyal kişilik bozukluğu.
    borderline kişilik bozukluğu.
    histriyonik kişilik bozukluğu.
    narsistik kişilik bozukluğu.
    çekingen kişilik bozukluğu.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap