14 entry daha
  • türkçe pop tarihinin en kötü şarkısı. 90'larda zaten atari müziğini andırmasına rağmen nedense sevilen bir sürü vasat şarkı var ancak bu o kadar kötü ki o şarkılar arasına bile girememiş.

    geçen sabah radyoda denk gelmemle beraber bu feci şarkının sahibi kim diye hemen araştırmaya başladım. bu başlığa da girdim ve ercan saatçi ismine şaşırmayarak şarkının bir de klibi olduğunu öğrendim. aman tanrım yani bir klip de bu kadar mı kötü olur, herhalde şarkıya uyması istenmiş olmalı. bir de klipteki versiyonda ercan saatçi 'içiyorum yine' yerine 'itiyorum yine' gibi tayfur havutçu andıran bir aksanla şarkı söylüyor. orada da bir özensizlik olmuş belli.

    klibe gelecek olursak şarkı sözleri ile hiç alakası olmamasını geçtim bir sürü ünlü var. işte youtube'dan baktım birkaç tane gerçekçi insan dışında yorum yazanlar hep 'bu kadro bir daha bir araya gelmez efsaneee' türünden yorumlar yazmış. yani şişman ferda anıl yarkın, eda-metin özülkü çifti, emel müftüoğlu ve mustafa sandal bir daha bir araya gelmese bence çok bir şey kaybetmeyiz. bu yorumlara bakınca insanoğlunun nostalji sevdasının hafife alınmaması gerektiği gerçeği aklıma bir kez daha kazındı.

    ayrı paragrafta anayım klipte bir de münir özkul var. al pacino - michael corleone godfather 3'ü andırıp maalesef ondan çok çok daha başarısız olacak bir şekilde 1997 yılında bir ercan saatçi klibinde mahmut hoca'yı oynamış. bütün klip sert bir surat eşliğinde öğrencilerin eline cetvelle vuruyor. sonra mustafa sandal bir tane seksi olması için kemik gözlük taktırılan kızı alıyor ve koridora çıkarıyor. klibin sonunda da bu kız üstünü çıkarıp 3 saniyelik bir görüntü kadar dans ediyor ve münir özkul klipte ilk defa gülümsüyor. bu sırada ercan saatçi'yi de garip garip hareketlerle şarkıya play-back yaparken seyrediyoruz. okurken fark edeceğiniz üzere klipteki olayların birbiriyle hiç alakası yok.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap