1003 entry daha
  • veganlığın sağlığa faydasını savunanlar ile insan veganlığının hayatla bağdaşmayacağını iddia edenler arasındaki çekişme tanrı var / yok gibi fevkalade kısır bir kıvama geldi. nerede başladığı veya bittiği (veya biteceği?) meçhul. hemen her alanda olduğu gibi her iki tarafın bir diğer taraftaki kişiyi (en azından burada canhıraş savunanları) ikna etme imkanı yok.

    biri diyor ki madem öyle köpek dişini açıkla, öbürü diyor ki bu uzun bağırsakların manası ne. beriki oradan ses veriyor et yemesek insan nesli tükenirdi, öteki şuradan çağırıyor bak ben 5 senedir et değil tereyağı bile yemedim ama senden güçlüyüm.

    yahu burada şunu bile gördüm (entry'yi aradım bulamadım); adam "madem etçilsin, hayvanı olduğu gibi çiğ çiğ yiyebiliyor musun onu söyle bana" diyor.

    yani adamın görüşüne göre etçil beslenebiliyor olmak için, epey bildiğin aslan gibi falan hayvanı çiğ çiğ, sümüğüyle, bağırsaklarındaki dışkıyla falan birlikte, kanını içe içe yiyebiliyor olmak gerekiyor. yani miden bulanmadan bunları yapamıyorsan et yememen gerekiyormuş. kafaya gel.

    e madem öyle, çimleri öylece yiyen otçullar var? otur ye bakalım 2 kilo çimen? ve o şekilde devam et yaşamaya? bakalım ne kadar gidebileceksin? veya selülozu sindirebilen otçullar gibi selüloz ağırlıklı beslen mesela, bakalım ne kadar sürecek malnutrisyona girmen?

    öte yandan, veganlara karşı "et içermeyen hamburger yiyor hehehe" diye aklınca dalga geçtiğini sananların çok ciddi salak olduğunu düşünüyorum. çünkü bunu yapanlar veganlığın ne olduğunu anlamamıştır ve daha da kötüsü, bunu anlamadıklarını da anlamamışlardır. benim salak kardeşim, bu insanların (veganların) önemli kısmı hayvansal ürünler tüketmeyi özlüyor. bir duruş sergiledikleri için yememeyi tercih ediyorlar ve et benzeri ürünlerle (etsiz lahmacun, vegan döner vs) iştahlarını törpülüyorlar. bunu anlayamıyor olmak için bildiğin salak olmak lazım.

    ben şahsen veganizme büyük saygı duyan biriyim. temelde bir duruş sergilediklerini ve bu sebepten büyük saygıyı hak ettiklerini düşünüyorum.

    veganların seviyesiz atışmalara girmek yerine "hayvanların acı çekmesine dayanamıyorum" demeyi yeterli bulmaları çok klas bir hareket olur.

    vegan olmayanların ise önündeki dönere bir diş daha atarken "lan bundan nasıl vazgeçiyorlar aklım almıyor" şeklinde düşünmeye devam etmeleri (ve bunu sessizce gerçekleştirmeleri) aslında ne klas bir harekettir ancak onlar farkında değildirler.

    sadakallahülazim.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap