40 entry daha
  • her stadin kendine has kurallari da olabiliyor bu oyunda.. futbol'a uyarlarsa mesela kamil ocak stadında 3 korner bir penalti ederken, samsun 19 mayis stadinda apiştan yenen gol 2 puan sayilabiliyor.. bu da oyunda ev sahibini daha avantajli kiliyor. zira kurallari daha iyi biliyor.. hoş bu "ground rules" denen hadise bir takima avantaj saglayacak zamazingo degil..

    en cok home run denilen, yani top tutucularin topu tutamayacaklari bolgeye topu gonderme olarak adlandirilan şeyde işliyor bu ground rules.. mesela minasota'daki atatürk stadında eğer ki çatinin altindaki demirlere topu atarsan, ve top orada kalirsa 2 sayi sayiliyor (tarihte sadece 2 kere olmuş bu sanırım) ne bileyim efendim, alsancak stadında top duvara degerse home run sayiliyor, ali sami yen'de şu gol sevinci sonrasinda üstüne vurulan etermitlere topu atarsan homerun sayiliyor. her sahanin kendine ait cingözlükleri var velhasil..

    hülasa güzel bir oyun.. tiyatro gibi otur izle.. icabinda sevgilini götür, stat bilboardinda evlenme teklif et. öööyle sakin sakin izlicegin bi oyun bu arkadas.. tribun gruplari, ultras falan yok en azindan.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap