87 entry daha
  • sadece filminin izlenmesi değil kitabının da okunması gereken etkileyici yapıt.

    filmin final sahnesini izleyen hemen hemen herkesin içinde belli bir takım duygular harekete geçmiştir.

    --- spoiler ---

    benim bu final sahnesinin en beğendiğim noktalarından biri şurasıdır:

    john keating sınıf kapısından içeri bakarken izleyenlerin bildiği üzere tüm öğrenciler sıralarının üstüne çıkmıştır ve "o captain my captain" sözü ile öğretmenlerini selamlamakta ve saygılarını göstermektedirler. işte tam hepsinin sıralarının üstünde olduğu sırada keating'in gözünden sınıf gösterilir.

    öğrencilerin bir kısmı, onun öğrettikleri ve kazandırdıkları adına savaşmaya cesareti olmayanlar başlarını kollarının arasına gömmüş, boyunlarını eğmiş ve sıralarında sessizce oturmaktadırlar. ölü ozanlar derneği'ni yaşatmak konusunda kararlı davranan, öğretmenlerinin onlara anlattıklarının değerini kavrayabilenler ve ona sahip çıkanlar ise sıralarının üstünde kendinden emin ve dik bir şekilde durmaktadırlar.

    işte tam bu sahnede insanı etkileyen mükemmel bir tezat var. ölü ozanlar derneği'ni anlayanların o kazanmış ve gösterişli durumunun yanında diğerleri o kadar hayatta kaybetmiş ve çaresiz görünürler ki... işte onları farklı kılan bir şeyler olduğunu ve her zaman olacağını anlatan bir sahnedir. görülesidir.

    --- spoiler ---
274 entry daha
hesabın var mı? giriş yap