9 entry daha
  • ölüme yaklaştıkça hayatın anlamını yeniden kavrayıp onu yeniden değerlendiren bir adamın hikayesinin anlatıldığı avustralya yapımı güzel bir film.

    broken hill'de taksi şöförlüğü yapan rex, hastalığı dolayısıyla çok az ömrünün kaldığını öğrenir. kendi istediği gibi ölmek için avustralya’nın kuzeyindeki darwin’e giderek bir klinikte ötenazi yaptırmaya karar verir. bunun üzerine yola çıkan rex’in, yolda karşılaştığı insanlar hayatı sorgulamasına, iyi ve kötü yanlarıyla tüm yaşamını yeniden değerlendirmesine neden olur.

    rastgele seçerek izlediğim bir film oldu. tabi hakkını da yemeyeyim michael caton oynat tuşuna elimin gitmesinde ki önemli etkendi. böylece bekletimin fazlasını karşıladı. sanıyorum ki birisine avustralya yapımı bir film önerecek olsam bundan başlardım. çünkü yol macerası var, dostluk var, komedi var, hüzün var ve en önemlisi hayat ve ölüm var. avustralya'nın taşrasını görmek keyifli. oyunculuklar şahane; özellikle tilley'i canlandıran avustralya yerlisi aktör bir çok filmde görmek isteyeceğimiz kalitede. hikaye üzücü ancak ötenazi hakkında düşündürücü ve tartışmaya açık. bir kaç gün önce mar adentro'yu izlemişken üzerine bunun da gelmesi güzel bir tesadüf oldu.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap