13 entry daha
  • internet alışverişinde değişik bir tad, değişik bir doku...

    bir sürü kıvır zıvır parçayı çok ucuza sat; sonra onları dünyanın bir ucundan bir kuruş kargo parası almadan (üstelik, "20 $'ın üstündeki alışverişlerde kargo bedava" gibi alt sınır da yok) evine kadar yollasınlar; pes yani!

    türkiye'deki birçok siteden birçok eşya (elektrik süpürgesi, termosifon gibi büyük şeyler dahil) aldım; deal extreme sayesinde ilk defa türkiye dışından alışveriş etmeye cesaretim oldu. tabii ki sattıkları şeylerin oldukça ucuz (üst düzey bir kalite beklememek lazım elbet) olması ve kargo parası alınmaması sayesinde buna yöneldim. pişman mıyım? elbette hayır! buradan bir şeyler almaya devam edeceğim. gittigidiyor.com'dan alındığında "10 tl+ kargo ücreti"ne mal olacak bluetooth aparatını 2.54 $'a (tabii paypal'ın dolar kurunu biraz tuzlu hesaplamasını saymazsak; ki ona da "olacak o kadar" demek gerekiyor) alabiliyorken, niye etmeyeyim ki? beni tek şaşırtan nokta, sipariş verdiğim -üzerinde renkler yerine rakamlar bulunan- zeka küpünün etiketinde türkçe açıklamalar olması ve şanlıurfa'da ikamet eden "ahmet oyuncak" isimli bir firmanın bilgilerinin yer almasıydı. "küresel ticaret" bu olsa gerek...

    hülasa, bu "uzak diyarlardaki tükkan", "elektronik bir milyoncu" mecazıyla betimlediğim ve elektronik zımbırtılar almak istediğimde -yüksek kalite gerektiren hassas parçalar dışında- rahatça alışveriş yapacağımı düşündüğüm bir site olmuştur.

    dipnot: acil ihtiyaçlar için buradan medet ummayın sakın! zira siparişiniz 1 haftada da gelebiliyor, 4 haftada da. en stressiz yaklaşım, bir şeyler almak ve unutmak. sonrası, noel baba'nın bir anda evinize gelmesi gibi sürpriz oluyor zaten.
346 entry daha
hesabın var mı? giriş yap