543 entry daha
  • - kimsenin öğütlerini dinlememe prensibini esnet. verdiğin bir kararın uygulanması için ihtiyaç duyduğunda, teknik destek mahiyetindeki öğütleri dinle.
    - salt sessizliği yok etmek için konuşmayı düşünüyorsan, buna hiç kalkışma; sus.
    - iyilik yapmanın tersi kötülük yapmak değildir, vice versa: iyilik yapmanın tersi iyilik yapmamak, kötülük yapmanın tersi de kötülük yapmamaktır.
    - kimsenin duygularını hafife alma (kendininkiler de dahil).
    - sakın ama sakın hayat, insanlar, kadınlar, erkekler..v.b. özneleri içeren genel yargı cümleleri kurma (hadi bazen kurulur, anlıyorum ama sakın onlara inanma).
    - sigaraya başlama! (tamam ulan gülme. az iç. günde 5 taneyi geçme).
    - kaybedilen 1 hafta, 1 ay gibi süreler büyük zaman kayıpları sayılmaz.
    - yabancı dilde anlamından emin olmadığın kelimeleri kullanma. yabancı dil konuştuğun her an sözlüde değilsin, unutma. basit, işaret ettiği anlamları evrensel olan kelimeler kullan.
    - birine her söz verdiğinde onu tutmak zorunda değilsin, bunu biliyor muydun? ben de hala şaşıyorum ama bazıları onları tutmanı beklemiyor zaten. sadece, verdiğin sözleri duymak hoşlarına gidiyor. haklısın, anlaması güç. alışacaksın, anlamaya çalışma.
    - okul ve profesyonel yaşamında plansız iş yapma. özel hayatında bu husustaki nizami prensibini devam ettir, herkes eninde sonunda aynı sonuca varıyor zaten.
    - hayatta bazı şeyler anlamak için, bazı şeyler ise sırf tecrübe etmek içindir; hatırla.
    - imkansız diye bir şeyin var olmaması imkansız gözüken her şeyi gerçekleştirmek için çaba sarf etmeni gerektirmez. imkansız gerçekleştikten sonra imkanlı olduğu için, imkansız olmaklığı sonsuza kadar devam etmeyecek.
    - teoman sakalı seksi değildir. teoman sakalı seksi değildir. teoman sakalı seksi değildir...
    - saçlarını uzatma. saçlarını uzatma. saçlarını uzatma...
    - saçlarını geriye yatırıp jöleleme. saçlarını geriye yatırıp jöleleme. saçlarını geriye yatırıp jöleleme...
    - sarhoşken aşık olma, sarhoşken kimseden ayrılma.
    - yemeğe davet ettiğin hanımlara çeşni uzmanıyım, lezzet ustasıyım tribine girip sarmısak ihtiva eden soslarla hazırlanmış yemekler yapma. yaptıysan onlarla satranç oynayıp güncel politika tartış.
    - motosiklet yarışçılarının dizlerinde dizlik var. adı başka bir şey de olabilir ama sağlam maddeden yapılmış bir zamazingo var. o sayede dizlerini yola sürtebiliyorlar. insan vücudunun gücünün sınırları hakkında bol bilgi edin.
    - ailenin olduğu meclislerde fazla alkol alma.
    - karda araba kullanma.

    şimdilik bu kadar. bunları yaptığın zaman inanılmaz sıkıcı bir adam olacaksın onu da söyleyeyim. sen seç.

    p.s.: ilk maddeye dayanarak bunları dinlememezlik etmek; 3., 7., 10. ve 12. maddenin emir kipinde çekilmemiş olduğunu öne sürerek "bunlar öğüt değil ki önerme" demek gibi sivri zekalıklar yapma, çarparım iki tane suratına. adam ol, ayrıntılarda boğulma.
960 entry daha
hesabın var mı? giriş yap