46 entry daha
  • pasifik okyanusunun ortasindaki takim adalar. sozlukte hakkinda epey yanlis bilgi yazilmis duzelteyim:
    1. honolulu bir ada ismi degil, oahu adasinda, adanin ve adalar toplulugunun en kalabalik sehri.
    2. kualoa bir ada ismi degil, oahu adasinin dogu kiyisinda bir bolgenin adi. lost'un bir cok sahnesi burada cekilmis.
    3. hawaii hem takim adalarin genel adi hem de big island'in adi. karismasin diye big island'a hawaii demiyorlar artik.
    4. abd'nin bati kiyisindan 5 saatte ulasilabiliyor, dogu kiyisindan gitmek ise yaklasik 10 bucuk saat.
    5. hawaii takim adalarinin en buyuk 4 adasi batidan doguya: kauai, oahu, maui, big island.
    6. yagis miktari mevsimden cok bulundugunuz yere baglidir, daglarin dogu tarafindaki bolgeler bati tarafindaki bolgelere gore cok daha bulutlu ve yagislidir.
    7. hayir, bu adalardaki tek ölümlü kazayi bir türk yapmadi, bu bir sehir efsanesi. benim orada bulundugum 5 gun icinde bile ölümlü kaza oldu maalesef oahu adasinda. gayet buyuk bir sehir, otobanlar, trafik, bir cok araba var ozellikle oahu adasinda.

    adalar batidan doguya dogru olusmus ve olusmaya devam ediyor. su anda aktif yanardaglar big island uzerinde ve bu ada buyumeye devam ediyor.

    adanin yerlileri polinezyalilar cok uzak diger adalarla (tahiti, samoa, fiji) baglantili, oralardan gelmisler, birbirlerinin dillerini anlayabiliyorlar kulturleri birbirine yakin.

    polinezya kulturunde yanlizca erkekler yemek yapiyor, atesle ilgili herseyle erkekler ilgileniyor, bunun sebebi de ates tanricasi pele'nin kadinlarin ates yakinina gelmesine sinirlendigine inanmalari.

    giderseniz mutlaka hanauma bay'e gidin, snorkel yapin, rengarenk baliklar insanlara cok alistiklari icin yaninizda dolasip duruyorlar.

    waikiki beach en guzeli, temiz, gunesli. cevremde yesillik, doga gormek istiyorum, daha tenha bir plaj ariyorum demiyorsaniz baska plajlara gitmenize cok gerek yok.

    araba kullanicaksaniz gideceginiz yeri bulmak zor olabiliyor. alfabede 16 harf var ve cadde isimlerinin hepsi birbirine benziyor. hangi cadde uzerinde oldugunuzu ve nereye gideceginizi iki saniye sonra unutabiliyorsunuz. kamehameha, kuhamuhea gibi isimleri karistirmak cok kolay. bir sure sonra deli gibi kuhahuheha, kalakuka filan diye kendi kendinize tekrar edip durabilirsiniz.

    siz yazmadan ben yaziyim :) (bkz: sozlukculerin demek istedikleri) ben hawaii'ye gittim.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap