39002 entry daha
  • bu secimde sadece baskan olmasi degil, meclis cogunlugunu da almasi gereken bir sonraki cumhurbaskani.

    sanilanin aksine yerel secimlerde oy verilebilecek tek partidir chp cunku genel secimlerde yapilan hatalarla yuzlesen tek partidir.

    lutfen bir sans verin bu yaziya:

    1) akp'li aday sinan ogan'i 3.yol diye dayatan umit ozdag ve zafer partisi, özür diledi mi? hayir. hesap verdi mi? hayir. degisiklige gitti mi? hayir.

    2) 6 ay once kemal bey aday demesine ragmen, secime 3 ay kala yeni ogrenmis gibi, samimiyetsiz bir sekilde yaptigi ergen davranislarla muhalefet güveni bitiren, secime en buyuk zararlardan birini veren aksener, ozur diledi mi? partisi hesap verdi mi? degisiklik oldu mu? hayir.

    chp ne yapti?

    1) imamoglu, 29 mayis sabahi secimin ertesi gunu cikip, umudunuzu kaybetmeyin, degisecegiz diyen ve umudunu kaybeden halkin yaninda olan tek lider oldu.

    2) bu degisim ruzgari ile kk'nin on yillardir kendi sectigi delegeler, turk siyasal partiler tarihinde bir ilki gerceklestirip kendilerini secen kk'yi göndererek, emekli etti. secimlerin en büyük sorumlusu artik partide yok.

    bunu kucumsemeyin, bunu erdogan bile basaramadi zamaninda yeni parti kurdu.

    3) parti icinde atatürkcülüge uzak olan isimler canan kaftancioglu, sezgin tanrikulu gibi isimler ekrem baskan tarafindan postalandi ve artik yoklar.

    4) parti icinde "dersim tayfa" diyebilecegimiz chp'yi ele geciren ve her tarafini saran eren erdem, faik oztrak, gürsel tekin gibi olagan supheliler artik yok.

    4) yaptigi hataya ragmen genel secimler sonrasi hala utanmadan kk'yi destekleyen tunc soyer, battal ilgezdi, sukru genc gibi isimlerin ustu cizildi. buna ek bir sürü isim var, özellikle onlarca örnek var kk destekcisi oldugu icin aday gösterilmeyen ve bu yüzden iyi parti'den aday olan tipler.

    yani kk'ya kizip chp'ye oy vermeyip, chp'den kk destekcisi oldugu icin kovulanlari aday yapan iyi partiye oy vermek mantikli bir is mi?

    5) en büyük elestiri yapilan ittifaklarken, secime ittifaksiz girmeye karar verdi. iyi parti, zafer partisi ve digerleri chp'yi sürekli karalarken, chp polemige girmedi, muhalefete muhalefetlik yapmadi, odagini akp'ye karsi kazanmaya cevirdi.

    bunlar yeterli mi?

    elbette degil ama turkiye'nin en buyuk ana muhalefet partisi sirtindaki yuklerden kurtuluyor, dogru bir sekilde degisiyor ve "ben bundan sonra hicbir secimi kaybetmek istemiyorum" diyen imamoglu bu degisime liderlik ediyor.

    chp'nin alacagi kotu sonucta, kendisine kizip oy vermediginiz icin kk ve avaneleri kapida sirtlan gibi bekliyor, diger malum partilerin ne yaptigi zaten belli degil.

    bu degisimin devami icin ekrem imamoglu ve degisim ekibi guclenmeli,

    sandiga gidin, oyunuzu verin.

    bugune kadar secimlerde oyumuzu koruyan, hakkimizi yedirmeyen tek lider imamoglu oldu 2019 secimleri ile. cabuk unutmayin, yaninda olmamizi hak ediyor.
2843 entry daha
hesabın var mı? giriş yap