13 entry daha
  • "hz muhammed allah'ın varlığındandır", yahut "ben allah'ın varlığındanım" demek enel hak prensibi içinde tutarlı sözlerdir. islam ile çelişen hiçbir yanı olmadığı gibi, aslında islam'ın allah fikriyatı içinde doğrudur.

    buna rağmen, hz. muhammed eşittir allah, tek farkı ete kemiğe bürünmüş olmasıdır" demek, doğrudan küfürdür.

    benzer şekilde, allah'a dua ederken peygamber yahut başka birinin aracılığını kullanmak, onun hatırına, onun yüzü suyu hürmetine duanın kabulünü istemek de aynı şekilde islam'a göre küfre girer.

    açık ifade etmek gerekirse; allah'a dua ederken peygamber yahut başka birilerinin ismi zikredilecekse, bu zikir ancak; "onu bize gönderdiğin için şükürler olsun, onun mekanını cennet eyle, onu mükafatlandır" şeklinde olmak zorundadır. islam'da var olduğu söylenen şefaat müessesi de burada bir küfür unsuru olarak hatalı kullanılmaktadır. hz muhammed dair hiçbir kimseden şefaat istenemez, çünkü bu da allah'a şirk koşmak demektir.

    bilinen yanlış, islam'da yer almayan, sonradan uydurulan hikayelerden biri şudur:
    "allah önce muhammed'in nurunu, daha sonra onun nurundan tüm kainatı ve içindekileri yaratır" bu, peygamber sevgisinde aşırıya giden bazıları tarafından sonradan uydurulmuş hadis-i kutsiler tarafından oluşturulan bir "yaradılış" mitidir.

    hz muhammed'in "islam'a göre" son peygamber olması haricinde diğer peygamberlerden yahut insanlardan farklı bir tarafı yoktur. islam'ın öngördüğü kurallar dahilinde o da diğer tüm insanlar gibi muamele görmüştür ve görecektir. onu diğer insanlardan; imanı, ahlakı ve allah'a itaati haricinde farklı kılan hiçbir yönü yoktur.

    not: bu yazıyı islam dinini ve kurallarını baz alarak yazdım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap