10 entry daha
  • birkac saatimi verip 4 bolumunu bir solukta izledigim bbc yapimi dizicik. benim gibi pride and prejudice hayranlarinin kacirmamasini israrla tavsiye ederim. ozellikle mr. thorton rolundeki richard armitage rolunun hakkini veriyor, tabii margaret rolundeki daniela denby-ashe'i de unutmamak lazim.

    --- spoiler ---
    en guzel sahnelerinden biri de hic suphesiz thorton'un margaret'a evlenme teklif ettigi sahne. margaret'in "please, stop. please don't go any further." dedigi an thorton'un "excuse me?" diye saskinligini ifade etmesi ve o anki yuz ifadesi gercekten ekran karsisindaki bizleri kalbinden yaralamistir. margaret o filinta gibi delikanliyi nasil reddetmistir hala hayret ederim. filmin sonunda kuzeni ile evlenecek diye odumuz kopsa da o imana gelerek tercigini thorton'dan yana kullanmis, biz izleyicileri de sevindirmistir.
    baska bir sahnede de thorton, margaret'in arkasindan umutsuz bir sekilde "look back! look back at me!" demesi icimi acitmis, yuregimi burkmustur. ama margaret donup bakti mi yoksa bakmadi mi hala merak ederim. baksaydi herhalde gosterirlerdi diye dusunuyorum ama neyse...
    --- spoiler ---

    muziklerden bahsetmeme gerek yok sanirim, dizinin sahnelerini guzellestiren en onemli oge oldugunu dusunuyorum. anlatilmaz, yasanir diyorum; baska birsey de demiyorum.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap