8 entry daha
  • büyük beklentilerle izlemedim ben bu filmi. gün geçtikçe -filmlerini izledikçe desem daha doğru olur- daha çok hayran olduğum ve sevdiğim humphrey bogart babanın imdb notu düşük olmayan ve benim izlemediğim filmlerinin bir listesini çıkardım. ilk the african queen'i seçmenin nedeni ise, adını çok duyduğum fakat şimdiye hiç izlemediğim -izlediysem de o olduğunu bilmeden izlemişimdir- çeşitli çevrelerce dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi aktrisi olarak gösterilen katharine hepburn'dü. film kötü olsa bile sırf bu iki efsane isim için izlerdim. büyük beklentilerle izlemedim demiştim demesine ama yine de daha iyi olacağını düşünüyordum... büyük hayal kırıklığına uğramadım bu yüzden fakat kişisel görüşüm imdb notu 8.1'i haketmiyor. 7.8 veya en fazla 7.9 idealdir, gerçi çok fark yok ya... bu notlara neden takık olduğuma gelince, yine bogart'ın oynadığı key largo'm var benim. onun notu 8.0 fakat imdb ilk 250'de değil. fakat african queen 204. sırada... e şimdi iki filmi de bilmeyen biri key largo'yu daha sonra izler, belki de izlemez.

    oyunculuklara gelirsem... özellikle hepburn gerçekten harika oynamış, belirtmezsem ayıp olur. söylendiği kadar varmış. zaten benim eleştirim 2 oyuncunun performansı hakkında değil. bazı sahnelerin denizde çekilmediği o kadar belli oluyor ki... bunları gördükçe turist ömer yamyamlar arasında'ya laf söyleyeni dövesi geliyor insanın. bir de hiç kötü sonla biteceğe benzemiyordu ilk 95 dakika boyunca, son 5 dakikada olanlar "yok artık" dememi sağladı. o sahne olmasaymış, yine başka bir şekilde mutlu sonla bitseymiş daha iyi olurdu sanki? 58 yıl önce çekilmesine veriyorum bu eksiklikleri... öyle olmasa -yani eski filmlere tolerans tanımasam- rear window en sevdiğim 5-6 filmden biri olamazdı. ayrıca bazı bölümlerde de hababam taburu geldi aklıma. bogart'ın sakallı bir şekilde izlediğim ilk filmiydi, gerçi sonradan kesti ama bir casablanca'daki, maltese falcon'daki gibi "jön" değildi.

    çok dağınık bir entry oldu, farkındayım... özet olarak -izlemeye karar verme aşamasında olanlar için yazıyorum- tabii ki izleyin, ortalamanın bayağı üzerinde, iki oyuncunun da -özellikle hepburn'ün- harikalar yarattığı bir film fakat büyük beklentilerle izlerseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz...
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap