24 entry daha
  • öncelikle şunu söyleyeyim bu filmi seven tek kişi siz değilsiniz. filmi açık açık aşağılayanların önemli bir bölümünün de bu filmi sevdiğini söyleyebilirim. bunun nedeni açık, film; eğlenceli, akıcı ve güzel.

    peki niye pek çok kişi filmin kötü olduğunu söylüyor? bunun sebebi zamanında yayılan bir haber. filmin maddi beklentileri karşılayamadığı ve yapımcılarından olan kevin costner'ın çok büyük zarar ettiği iddiasıdır. halbuki 175,000,000 dolara mal olan film, dünya çapında sadece gişeden 264,218,220 dolar kazanmıştır.* kaldı ki film tam tersine zarar etmiş olsaydı bile bundan biz izleyicilere ne?! bunun derdi yapımcılara aittir, bize değil. ha gerçi söyle bir durum var filmin

    - zarar etmesinin nedeni zaten yeterince seyirci çekememesi değil mi?
    - tamam da ortalama sinema izleyicisi mi karar veriyor neyin iyi neyin kötü olduğuna? ben gider izlerim filmi beğenirsem beğendiğimi söylerim, beğemesem de beğenmediğimi! bundan kime ne?

    tamam başyapıt değildir ama izlenebilecek derecede iyi ve komik bir filmdir. imdb'de oy verenlerin her dediğine inanmamak lazım.

    (bkz: distopik filmler)
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap