9 entry daha
  • küçücük bir üniversite kentidir. lahn nehri şehrin ortasından geçer. kışı çok soğuk geçse de, bahar gelince şehir bambaşka bir görüntüye bürünür, her yeri rengarenk çiçekler kaplar. bütün öğrenciler kendilerini lahn nehrinin kıyısına atarlar. su bisikleti, mangal, güneşlenmek, demlenmek nehir kıyısında yapılabilecek dinlendirici aktivitelerdir.

    auflauf, şehirde öğrencilerin bereket dönerden sonra en çok tercih ettikleri yemek çeşididir. akşamları ise genelde ya arkadaşlarla gidip sakince muhabbet edilebilinecek kneipelere ya da dans etmek ve daha fazlası için her gün farklı partiler olan diskolara gidilir.
    şehrin en komik yanlarından biri üst kısma merkezden asansörle çıkılmasıdır. bu oberstadt denen bölüm yapıları, barları, restaurantlarıyla tam bir küçük alman şehrini temsil ettiği gibi, huzur sakinlik arayanlar için çok tadında imkanlar sunar.

    sonuç olarak marburg belki büyük şehirden gelen büyük eğlenceler arayanlar için sıkıcı olsa bile, biraz huzur arayıp, büyük şehrin zorluklarından sıkılmış yorulmuş bünyelere ilaç gibi gelir, unutulmaz izler bırakır.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap