12 entry daha
  • bat for lashes'tan enfes bir parça. eğer fantastik bir şeyler okuyorsanız ya da izliyorsanız bu parça resmen üzerine cila oluyor. ama bu parçayı dinlerken bir şey farkettim onuda burda yazmakta bir abes görmüyorum.

    eskiden bütün gün boyunca fantastik kitaplar okumaya bayılırdım. günlerce okurdum, bazen tüm seriyi bitirirdim 1-2 günde. böyle şeyler okuyanlar bilirler, hikayeler o kadar masalsı ve güzeldir ki, kitabı bir kenara koyduğunuzda üzülürsünüz. çünkü elinizin ona değmediği zamanlarda siz yine bu dünyaya aitsinizdir. onlar birer masal olarak kalmaya devam eder diğerlerinin gözünde.

    diğerleri demişken, diğerleri bu kitapları masal olarak görenlerdir. onlar dünyayı sadece sahip oldukları dünyadan bakabilmişlerdir. şimdiye kadar yaşadıkları, bu dünyanın kuralları hayatlarını yönlendirmiştir. alternatif durumlarda neler olabileceğinin hakkında en ufak bir fikirleri dahi yoktur. o yüzden de eleştirilirsin.

    - bu kitapları okuyacağına daha yararlı bir şeyler okusana, kaç yaşına geldin!!!

    bilmezler. bilmedikleri için de anlamazlar. aynı pencereden bakan milyonlardan sadece birisidir çünkü bunu diyen. okuduğu kitaplar da bu pencereden bakılarak yazılmıştır. hepsi mükemmel tasvirlerle o pencereden dünyayı nasıl gördüklerini anlatır.

    süslü cümleler, karşıda ağacın nasıl kullanılacağına dair parlak fikirler ve o çimlerin yeşilliklerine övgü dolu sözler. bahçıvanın nasılda tüm bahçeyi kendi malı gibi gördüğünden yakınmalar. yağmur yağınca karşıda oluşan çamurdan tiksinmeler ama kokusuna bayılmalar. farklı sözler, ama hep aynı pencere.

    bilmezler. orda bir sürü pencere vardır aslında ve işte fantastik edebiyat bu pencerelerden bakanların yazdıklarıdır. bazıları hiç süslü değildir. bazıları ise gerçekten harikadır. ama özünde hepsi size farklı manzaralar sunar. gördükleriniz karşısında o kadar şaşırırsınız ki, gördükleriniz düşüncelerinizi o kadar değiştirir ve size öyle bir bakış açısı kazandırır ki...

    bilmezler...

    hala neyin farkına vardığımı söylemedim.

    evet artık hiç vakit ayıramıyorum böyle şeyleri okumaya. gün geçtikçe bu kadar eleştirdiğim o pencerenin bir parçası oluyorum. zamanı gelince herpimiz o pencerenin dünyamız olmasına izin vereceğiz belkide.

    ama bilmiyorum. belki o pencereye ait bile olsak, eskisi kadar olmasa bile, ben diğer pencereleri daha çok seviyorum.

    o zaman bu parça tüm bu şekilde düşünülere gelsin...

    bat for lashes - the wizard

    buda sözleri;

    doing the mess around
    push me down into the ground
    taste the hands that drink my body

    fight me in the dark
    wrestle your bones over mine
    into our moonless march come the wizard
    come, the wizard comes
    the wizard comes
    the wizard comes
    the wizard comes

    wants to feel you shake and shooting
    he will be our leader
    wants to feel you shake and shooting
    he will be our leader

    trembling midnight lands
    i travel with the wizard
    drink his blood and he's our leader

    breath songs in my head
    slow arrow flies &'burning
    and the trouble we possess
    while the sunshine goes on sleeping
    the sunshine

    wants to feel you shake and shooting
    he will be our leader
    wants to feel you shake and shooting
    he will be our leader...
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap