aynı isimde "opera" başlığı da var
467 entry daha
  • pazarlama ekibi lağv edilmesi gereken şirket ve bu şirkete ait tarayıcı

    pazarlama ekibi de yazılım ekibi kadar iyi olsaydı, bugün firefox veya chrome gibi tarayıcıların bu kadar popülerleşmeyecek ve hatta böyle tarayıcılar olmayacaktı.

    yıllardır opera'da olan sekmeyi* görünce sevindi firefox'cular. "off sekme var lan, süper bişey bu" dediler.firefox, sekmelerin yerini değiştirebilme olayını öyle büyük bir feature olarak duyurdu ki, şaşmamak elde değildi o zamanlar
    yine yıllardır opera'da olan "kapatılan sekmeyi geri açma" özelliğini firefox ekleyince "dünya değişti".

    google chrome, bookmark sync ekleyince, yıllardır opera bünyesinde bulunan opera link pis pis sırıttı chrome'a.
    metni seçtikten sonra sağ tıklayarak istediğin arama motorunda arama özelliği getiren chrome extension'ı (ki opera 6'dan beri var galiba) tüm ilk ve orta dereceli okullarda coşkuyla karşılandı.

    hız olarak zaten yıllardır fastest browser on earth iken, chrome'a kısa bir süre bu ünvanı kaptırdı. ama hala chrome'un en büyük hayranları hızından dolayı chrome kullanıyor.

    ama hırsızın hiç mi suçu yok? var tabii.
    communitynin gücünü kullanmadı opera, onları görmezden geldi. galiba ilk entegre debugger opera'daydı. ama onlar web geliştirici topluluğunu firebug yüzünden firefox'a kaptırdı. opera dragonfly'ı yazdı, hatta açık kaynak kodlu yaptı, ama o topluluk gitti bir kere. gerçi dragonfly, firebug'ın tırnağı olamaz ama ...

    en eski tarayıcılardan biri olmasına rağmen, download sayfası hala sadece bir kaç dil için var. ingilizce bilmeyen birisinin indirmesi bile çok zor.

    yakın zamanda, eski ceo'su, kurucusu jon von tetzchner, yerini lars boilesen'e bıraktı. umuyoruz, lars amca bu sorunları görüp düzeltecek.
1345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap